Kontor Stockholm Sveavägen 44

Korsningen Sveavägen/Kungsgatan är en central och viktig knutpunkt i CBD och ligger ett stenkast från Sveavägen 44. Fastigheten drar därigenom nytta av närhet till såväl västra city (området kring centralstationen och Kungsbron) som till området kring Stureplan. Stadsdelen Norrmalm, i vilken fastigheten är belägen, utgör Stockholm stads mest arbetsplatsrika stadsdelsområde. Inom stadsdelen finns omkring 7 700 företag och omkring 121 000 anställda.

Utbudet av kollektiva färdmedel är mycket gott. Närmaste tunnelbanestation är Hötorget (gröna linjen) som har uppgång i direkt anslutning till fastigheten på Sveavägen 38. Stockholms centralstation ligger endast cirka 10 minuters promenad från fastigheten. Där finns även pendeltågs- och tunnelbanestationen T-Centralen där samtliga tre tunnelbanelinjer stannar. Vidare finns Arlanda Express som utgör en direkttågslinje till Arlanda flygplats.

På Sveavägen 44 skapas en ny och mycket attraktiv kontorsfastighet med hög standard på teknik och miljö. Det här är framtidens helhetskoncept för kontor. Möblera om i fastigheten istället för att bygga om. Det ger en helt flexibel planlösning som enkelt kan möbleras om under hyresgästens tid i huset. Konceptet är uppdelat i tre delar: Ovanpå Sveavägen 44 anlägger vi Sveriges första riktiga takpark med ekologisk mångfald, plats för informella möten och hänförande utsikt - mitt i city. Parken blir en del av byggnaden och samtidigt en del av Stockholms skyline. Det handlar alltså inte om en liten gräsmatta, utan om svenska naturtyper i form av rikblommande torräng, en krattskog och klapperstensfält.

Utbudet av service i området är mycket gott. Längs Sveavägen och Kungsgatan finns ett stort utbud av butiker och restauranger. Vid Hötorget ligger Hötorgshallen och Kungshallen, vilka inrymmer ett flertal restauranger och caféer, samt varuhuset PUB. Biografen Filmstaden Sergel och Stockholms Konserthus ligger också vid Hötorget. I området kring Hötorget och centralstationen finns även ett flertal hotell.

Läs mer +
Har du frågor om fastigheten? Jag hjälper dig. 08-573 657 30 sten.jansson@skandiafastigheter.se