Start Jobba hos oss Lediga jobb Centrumchef till Backaplan i Göteborg

Centrumchef till Backaplan i Göteborg

På Skandia Fastigheter drivs vi av att göra städer bättre. Och som centrumchef hos oss i Göteborg får du inte bara jobba i inspirerande miljöer med några av branschens vassaste kollegor, du får också leda stadsutveckling i ordets rätta bemärkelse. Vi har precis startat ett av norra Europas största stadsutvecklingsprojekt på Backaplan, och det är här du – med driv, ledaregenskaper, affärssinne och gedigen projektutvecklingserfarenhet – kommer in i bilden.

Backaplan är ett av Norra Europas största stadsutvecklingsprojekt. Skandia Fastigheter planerar att bygga ca 300.000 kvm handel, kontor, bostäder, hotell och upplevelser med en första etapp på ca 80.000 kvm. Centrumchefen för Backaplan kommer att vara en viktig del i arbetet kring hur de kommersiella delarna av projektet ska utformas och givetvis i den framtida förvaltningen av handelsytorna.

Nu söker vi en affärsinriktad och utvecklingsorienterad centrumchef för Backaplan, gärna med tidigare erfarenhet från större fastighetsutvecklingsprojekt. Som centrumchef på Skandia Fastigheter har du ett helhetsansvar för att utveckla och förvalta dina fastigheter. Du är ansiktet utåt mot butiker, hyresgäster och besökare.

Som centrumchef på Backaplan kommer du ägna stor del av din tid åt att vara delaktig i den kommersiella utvecklingen av det Nya Backaplan samt att successivt ta rollen som centrumchef vartefter de nya delarna växer fram. I dagsläget innebär rollen även centrumchefskap över det befintliga Backaplan, en mindre handelsfastighet i Amhult samt förvaltning av en större kontorsfastighet på Heden i Göteborg.

Arbetsuppgifter
Du är delaktig i den kommersiella utvecklingen av Skandia Fastigheters del av Framtidens Backaplan och driver självständigt uthyrning, hyresförhandling och strategiskt arbete för en lämplig hyresgästmix i centrumet. Du driver också arbetet med att förvalta och utveckla köpcentrumets identitet och profilering, och är ansvarig för affärsplan, budget och prognoser. Du följer löpande upp och analyserar centrumets utveckling, samtidigt som du utvecklar goda relationer till hyresgäster, besökare, underleverantörer och Göteborgs stad. I rollen ingår även att ansvara för hyresgästanpassningar och ett övergripande ansvar för centrumets tekniska utveckling och säkerhet. Du är personalansvarig för personalgruppen på Backaplan.

Utbildning,erfarenhet och kompetens
För att lyckas i rollen som centrumchef ska du ha utbildning inom ekonomi, fastighet eller marknadsföring och minst 10 års fastighetsrelaterad erfarenhet, gärna inom retail och inom specifika roller som etablering, förhandling eller liknande. Du har också förståelse för varumärkesbyggande aktiviteter och trender inom detaljhandel, samt förhandlingsvana med betoning på hyresförhandling och erfarenhet av arbete med hyresgäster. Erfarenhet från större fastighetsutvecklingsprojekt är ett plus.

Personliga egenskaper
I rollen som centrumchef kommer du att ha många externa och interna kontakter så det krävs att du är affärsmässig och lösningsorienterad. Du är van att arbeta med mycket god struktur och har förmåga att självständigt driva och leda dina frågor framåt. Du är uthållig, har tålamod och har stort intresse kring affärer och ekonomi.

För att trivas i rollen tror vi att du gillar att jobba i lag, tycker om frihet under ansvar och älskar utmaningar. Vi värdesätter personliga egenskaper mycket högt – Med engagemang, ansvar, omtanke och nytänkande kommer man långt.

Ansökan
Låter tjänsten som att den kan passa dig? I denna rekrytering samarbetar vi med Select Executive Search. Intervjuer sker löpande, så sök så snart som möjligt genom att mejla till hr@skandiafastigheter.se, dock senast den 3 november. Har du frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Marie Bubach tel 0707-607243 eller cornelia Gustafsson tel 0727-299654