Västra Götaland

I Göteborg ligger ett av våra största köpcentrum, Frölunda Torg. Här ligger även Backa 2, på handelsområdet Backaplan, samt Amhult Center i Torslanda. I Skövde äger vi köpcentrumet i city, Commerce.

Frolundatorg_kopcentrum 509px.jpg

Frölunda Torg i Göteborg 

Frölunda Torg ligger 15 minuter från centrala Göteborg och erbjuder fantastisk shopping i 200 butiker. Här finns allt från senaste mode, heminredning, kosmetik till sportartiklar och elektronik. Vi har också ett stort utbud av caféer och restauranger, och på vårt Salutorg har vi samlat massor av spännande godsaker och delikatesser.

Frölunda Torg erbjuder en skön mix av de största svenska och internationella kedjorna, enskilda butiker och varumärkesbutiker som du vanligtvis bara hittar i city.

Köpcentrumet har fått flera fina utmärkelser, bland annat 2018 då vi mottog Guld på NCSC awards i marknadskampanjen ”Allonika flyttar in” samt Guld på International Content Award i London.

Välkommen att upptäcka Frölunda Torg!

Öppningsår 1966
Senaste ombyggnad 2009-2011
Antal butiker/restauranger 207
Kommersiell yta 55 600 kvm
Total yta 75 800 kvm
Antal besökare  10,2 miljoner
Hemsida www.frolundatorg.seBacka2 i Göteborg

Backaplan är ett handelscenter på Hisingen, fem minuter från Göteborgs centrum. Som juvelen i kronan, mitt på Backaplan, hittar du Backa2 köpcentrum med 36 butiker, café och restauranger. Störst i huset är COOP Forum som med sitt höga torn bildar mittpunkten i handelsområdet. Vi är inte bara störst utan vi var även först på plats – redan på 70-talet. Då under namnet Stor-EPA, B&W-huset, COOP-huset, med mera. En institution inom handeln på Hisingen. Allt eftersom har sedan övriga butiker anslutit sig och idag kan vi stolt presentera bra shopping för hela familjen.

Framtidens Backaplan
Vi och flera andra fastighetsägare genomför nu ett stort stadsutvecklingsprojekt för utveckling av Backaplan. Framtidens Backaplan kommer att resa sig vid älven och bli stadens norra centrum och Hisingens nav. I ett kraftfullt väderstreck skapas här en tät, kreativ och grön stadsdel med massor av bostäder, butiker, arbetsplatser, restauranger, caféer, parker, kultur, hotell, skolor och mycket mer. Backaplan kommer att bli en fantastisk ny mötesplats. Läs mer här www.framtidensbackaplan.se. Vi äger en stor del av området och har nu i dialog med staden och de övriga fastighetsägarna planer på att skapa en attraktiv stadsmiljö med bostäder, handel och andra viktiga samhällsfunktioner såsom skolor och äldreboenden.

Öppningsår 1969
Senaste ombyggnad -
Antal butiker/restauranger 36
Kommersiell yta 22 400 kvm
Total yta 22 800 kvm
Antal besökare (2019) 2,6 miljoner
Hemsida www.backaplan.seCommerce2 509px.jpg

Commerce i Skövde 

Commerce är Skövdes naturliga mötesplats, i mitten av staden bland kullerstenar, parker och torg. Här finns en mängd olika butiker, restauranger och kaféer under ett tak.

Öppningsår 1968
Senaste ombyggnad 2004
Antal butiker/restauranger 53
Kommersiell yta 16 500 kvm
Total yta 19 900 kvm
Antal besökare  2 miljoner
Hemsida www.comm.se
Amhult

Amhult Center i Göteborg 

Ett stadsdelscentrum för lokalbefolkningen i Torslanda, Göteborg.

Öppningsår 2005
Senaste ombyggnad 2005
Antal butiker/restauranger 10
Kommersiell yta 3 400 kvm
Total yta 3 400 kvm