2013-09-16

100 Mobenga-medarbetare till Diligentia på Djäknegatan i Malmö

Mobenga växer så det knakar och behöver ett större kontor. Efter en genomlysning av alternativen föll valet på 1 800 kvm hos Diligentias centrala Malmöfastighet – den på Djäknegatan 16. Och hyresavtalet, ja det blir grönt!

Diligentia är ett fastighetsbolag med kontor, butikslokaler, hotell, vårdboende och ett antal skolfastigheter i både centrala Malmö och Västra hamnen.

- Det är en styrka för oss att kunna erbjuda lokalsökande företag olika typer alternativ. För en del är det viktigt att finnas mitt i stan och andra föredrar nya kontor i Västra hamnen, säger Andreas Ivarsson, Diligentias malmöchef. 

Mobenga är ett svenskt mobilt applikationsföretag med kontor i Stockholm och Malmö. Malmöstyrkan har vuxit så kraftigt att man nu behöver nya lokaler. Den nya adressen blir Djäknegatan 16, där man med sina 100 medarbetare flyttar in på 1 800 kvadratmeter våren 2014

- För oss var läget viktigt, säger Mikael Ångman på Mobenga. Vi har kunder som WilliamHill och Ladbrokes och vill sitta i en representativ fastighet med en inbjudande entré och bra planlösning. Att kunna skriva ett grönt avtal var också avgörande i valet av hyresvärd.

Mobengas nya kontor får en öppen och ljus planlösning och kommer att återspegla varumärkets grafiska manér i form av väggarnas och möblernas färger. Majoriteten av medarbetarna är utvecklare och att sitta i kontorslandskap underlättar kommunikationen dem emellan. Dessutom ger öppenheten flexibilitet att flytta team och delar av organisationer istället för att bygga om.

- När vi nyligen fick en uppsägning i den aktuella lokalen tog det inte många dagar för oss att intressera vår nya hyresgäst, säger Andreas Ivarsson. Detta visar att det är bra tryck i Malmös kontorsmarknad såväl i centrum som i Västra hamnen. Att få in en tillväxtraket som Mobenga är mycket roligt och vi som affärspartner ska nu leverera en produkt som bidrar till en högre lönsamhet hos hyresgästen genom att leverera en arbetsplats där medarbetarna trivs, har kul och jobbar bättre, avslutar Ivarsson.

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef Kontor Malmö, andreas.ivarsson@diligentia.se; 073-830 63 41.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.