2008-10-24

Åhléns nya Cityvaruhus invigt!

I dag fredag den 24 oktober 2008 öppnar Åhléns sitt nya cityvaruhus på Kungsgatan i centrala Göteborg.

Varuhuset har försäljning i tre plan på totalt ca 4 200 kvm och Diligentia har nu totalt sex avtal med Åhléns. I samma fastighet öppnade även heminredningsbutiken Lagerhaus en ny butik på 450 kvm och i början av oktober hyrdes den sista kontorsytan ut på 600 kvm. Fastigheten är nu fullt uthyrd.

Varuhuset får entréer från både Kungsgatan och Vallgatan och kommer binda ihop kvarteren och utveckla en viktig del av Göteborgs stadskärna.

"I samband med VIP-invigningen i torsdags kväll träffade jag Åhléns ledningsgrupp som var mycket nöjd med det nya varuhuset och projektgenomförandet", säger Peter Landqvist, centrumchef på Diligentia som tillsammans med Alexander Sundberg, projektansvarig på Diligentia drivit projektet.

"Åhléns har tagit över ytor efter den nerlagda biografen Downtown och dagen efter sista filmen visades togs första spadtaget för varuhuset. Tio månader senare är varuhuset invigt. Det här är ett bra exempel på hur vi ska arbeta proaktivt med projektutveckling", hälsar Bo Jansson, fastighetschef Diligentia Köpcentrum.