2009-07-08

Årets köpman öppnar Tempo i Diligentias nyrenoverade köpcentrum Solkatten

Efter den första etappen i Diligentias omfattande renovering av köpcentrumet Solkatten i Lerums centrum, välkomnas shoppingsugna bland annat av en uppgraderad galleria med nya glasfasader och framträdande ljusa entréer.

I det nya Solkatten blir de tre största hyresgästerna ett apotek, ett systembolag och Tempo. Grannar med dessa är redan ett 25- tal andra duktiga företagare, varav två nya är Audio Video och frisören Studio K. 

- Vi är mycket glada att välkomna Tempo som hyresgäst i den nya ca 500  kvm stora livsmedelsbutiken säger Lave Bergh, centrumchef. Johannes Ekström, som öppnar butiken, driver sedan fyra år Tempo i Uddevalla, där han ifjol fick titeln årets köpman av Svensk Handel. Inom Tempo-kedjan blev han samtidigt vald till årets Tempohandlare, fortsätter Lave Bergh.

I en andra renoveringsetapp kommer en yta som rymmer upp till fyra butiker att byggas om för nya hyresgäster, med möjlig inflyttning under senvåren 2010. Efterfrågan på fräscha lokaler är stor - Lerums kommun har en omfattande befolkningstillväxt och inom kort påbörjas ett omfattande centrumutvecklingsprojekt för hela centrumkärnan för att ytterligare stärka och utveckla Lerum.

För ytterligare information, kontakta
Lave Bergh, Centrumchef, 070-5765177
Bengt Forsberg, Marknadsområdeschef, 070-5905698