2013-01-21

Connecta först ut med grönt Diligentiahyresavtal i Malmö

Fastighetsbranschen lanserade i juni 2012 en gemensam bilaga med hållbarhetsaspekter till dagens kontorslokalsavtal, som kallas Grönt avtal. Först ut av Diligentias kontorshyresgäster i Malmö att teckna grönt är konsultbolaget Connecta.

Ett hyresavtal blir grönt när den Gröna bilagan bifogas till det ordinarie hyresavtalet, och är en del av Diligentias utvecklingsarbete att aktivt bidra till miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Sedan de branschgemensamma gröna avtalen släpptes har Diligentia och Connecta tillsammans arbetat fram ambitionsnivåerna för det nu tecknade gröna hyresavtalet, och därmed också vilka miljömässiga åtagenden hyresvärd och hyresgäst ska uppfylla. I Connectas malmöorganisation jobbar 30 konsulter, som alla har sin hemvist i Diligentias kontorsfastighet på Djäknegatan 16.

- Connecta är den av våra hyresgäster som ställer högst miljökrav på sina lokaler, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för Diligentias verksamhet i Malmöregionen. De är tydliga och proaktiva kravställare, måna om att vara först med det senaste och vi är inte förvånade att det är just de som är först ut att skriva grönt, menar Andreas. 

- Hållbarhet är viktig del av vår strategiska agenda och Diligentia har varit en bra samarbetspartner när vi nu tillsammans tagit fram ett ambitiöst grönt hyresavtal för vårt kontor här i Malmö. Resultatet passar utmärkt in i vår ambition att vara en stark positiv kraft i svenskt näringsliv, säger Tina Algkvist, Connectas regionchef i Malmö.

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef, andreas.ivarsson@diligentia.se, 040-20 63 41.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.