2010-04-07

Diligentia bygger om Väla till Sydsveriges största köpcentrum

Nu utvecklas Diligentias köpcentrum Väla Centrum utanför Helsingborg, till att bli en av Sveriges mest moderna handelsplatser. Shoppingytan ökar, butikerna blir fler och ett större restaurangtorg ska bjuda in till pauser.

Den första tillbyggnadsetappen ska stå klar i augusti 2011 och den andra under våren 2012. Ett ökat besökarantal från sex till nio miljoner per år väntas.

Väla Centrum inrymmer idag 112 butiker på 48 000 kvadratmeter. Och det är 112 mycket nöjda hyresgäster. För andra året i rad kom Väla på första plats i Centrumbarometern, som jämför köpcentrum i Sverige när det gäller image, tillgänglighet, service, information, miljö och säkerhet. Nu ska Sveriges nöjdaste butiker bli ännu fler. I två etapper ska Väla utökas med dryga 20 000 kvadratmeter och samtidigt vässas kvaliteten ytterligare för att bli ett av landets mest inspirerande köpcentrum. Den första etappen innebär en investering på 600 miljoner kronor. 

- Vi har en kö med 150 intresserade hyresgäster – såväl lokala världsmästare som internationella kedjor - och diskuterar parallellt med byggprojektet möjligheterna för en del av dem i nya Väla centrum, säger Niklas Blonér, Centrumchef. Vi räknar bland annat med att kunna erbjuda besökarna varumärken som sticker ut och bidrar med något extra, säger Blonér. Namnen på några av dem som kommer att flytta in kan vi avslöja redan nu: Desigual, Peak Performance, Zgander och Chilli Store, som alla slår upp portarna under vintern/våren 2011-2012.  

- Hela shoppingupplevelsen kommer att bli annorlunda. 112 butiker ska bli 180. Nya affärsstråk, bekväma pausmiljöer, bättre ljusinsläpp med glaslanterniner och ett stort restaurangtorg med tio meter i takhöjd och 900 sittplatser mot dagens 400, är bara några av de förändringar som väntar, berättar Niklas Blonér. Logistiken löser vi med fler parkeringsplatser och ett kompletterat vägnät kring anläggningen.

För mer information kontakta:
Niklas Blonér, centrumchef Väla Centrum, niklas.bloner@diligentia.se, 0708-33 51 51.
Bo Jansson, affärsenhetschef Köpcentrum, bo.jansson@diligentia.se, 070-590 84 42.