2008-09-24

Diligentia förgyller Linköping

Det gamla köpmannavaruhuset Gyllen i centrala Linköping byggs om av Diligentia för drygt  60 mkr. Ombyggnaden innebär att den gamla gallerian blir en butiksfastighet där varje butik får egen entré från Linköpings bästa gågator. Det Nya Gyllen kommer ha elva butiker från 200-1500 kvm.

Nya hyresgäster i Gyllen blir bland annat Axelssons och Team Sportia som ser fram emot att flytta till nya och större lokaler. För Axelssons innebär det också att de äntligen har hittat en lokal med utsökt läge i centrala Linköping. 

– Vi är väldigt nöjda och det har till och med blivit bättre än vad vi hade kunnat hoppas på, kommenterar Jens Andersson, VD på Axelsssons.

Fredrik Älenmark, butiksägare på Team Sportia säger: – Flytten till Gyllen blir ett jättelyft och passar in i vår profilering och satsning i city.

Upprustningen av Gyllen ligger i linje med en allmän förnyelse av hela Linköpings centrum med målet att bli Sveriges bästa stadskärna. Den fysiska ombyggnaden börjar vid årsskiftet och ska vara klar till julhandeln 2009. Detaljplan och bygglov är redan klart liksom 70 % av alla detaljhandelsytor.

 

För mer information, kontakta:
Diligentia:
Håkan Larsson, Centrumchef KC Gyllen
Tel: 08-788 29 40, e-mail: hakan.larsson@diligentia.se

Bengt Forsberg, Marknadsområdeschef Köpcentrum
Tel: 08-788 35 83, e-mail: bengt.forsberg@diligentia.se