2009-10-20

Diligentia fortsätter investera och gör framgångsrika uthyrningar trots lågkonjunktur

Den första av köpcentrumet Frölunda Torgs två utbyggnadsetapper öppnar den 23 oktober. Samtidigt har Diligentia fattat beslut om att påbörja den andra etappen, som innebär en investering om ytterligare 330 mkr.

Två år efter det första spadtaget öppnar den 23 oktober Frölunda Torg en ny del av köpcentrumet med tjugo butiker och ett nytt salutorg. Lokalerna är nu uthyrda till sista kvadratmetern, i och med att den tyska klädkedjan New Yorker tecknade de sista 900 kvm. 800 miljoner investerade kronor har inte bara skapat mer shopping utan har också bidragit till en viktig del av hela stadsdelens förnyelse inklusive en ny spårvagnsstation och nya bostäder. Ett stort projekt som det här innebär ett djupt och långtgående samarbete med bland annat kommunen, som parallellt genomför stora investeringar i infrastruktur.

- Vi jobbar långsiktigt med Frölunda Torgs utveckling, säger Bo Jansson, Diligentias fastighetschef för Köpcentrum. Vår ambition är att Frölunda Torg ska bli ett av Sveriges bästa köpcentrum och nu tar vi nästa steg för att nå det målet.

Massiv satsning attraherar stora hyresgäster
Den andra utbyggnadsetappen beräknas börja inom de närmaste veckorna. Målsättningen är att utöka dagens 135 butiker till närmare 200 inom två år. Prislappen för detta beräknas landa på runt 330 miljoner kronor. Den absolut största hyresgästen blir Åhléns, som satsar långsiktigt i Frölunda Torg genom att öppna ett 3 000 kvadratmeter stort profilvaruhus. Andra stora hyresgäster blir inredningsbutiken Lagerhaus och den tyska skokedjan Deichmann.

- Vi har funnits på plats i Frölunda Torg under 43 år och omsättningen har varit mycket god. Kundunderlaget i området är väldigt bra och när vi fick möjlighet att expandera och göra en helt ny butik i köpcentrumet hoppade vi på tåget direkt, säger Håkan Wulff, Åhléns regionchef.

Svenskarna shoppar trots lågkonjunktur
- Svenskarna har, lågkonjunkturen till trots, fortsatt relativt god privatekonomi och inom ramen för våra köpcentrum har vi ännu inte sett någon nedgång i omsättning. Vårt sätt att tackla lågkonjunkturen är att investera offensivt och utnyttja de låga byggkostnaderna säger Bo Jansson. Just nu utvecklar vi flera av våra anläggningar. Förutom i Frölunda Torg pågår ombyggnader i våra köpcentrum Gyllen (Linköping), Solkatten (Lerum) och Väla (Helsingborg).

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Jansson, Fastighetschef, 070-590 84 42
David Schongin, Centrumchef, 031-734 35 63 ,  
www.nyafrolundatorg.se