2009-11-30

Diligentia förvärvar och förnyar i Nacka

Diligentia förvärvar ett äldreboende i Nacka av JM AB för 80 miljoner kronor. Samtidigt helrenoverar bolaget hälften av sina 700 befintliga lägenheter i Nacka till 2000-talsstandard. Tillträde i den nya fastigheten, som inrymmer 2 700 kvm, sker idag, 30 november.

Verksamheten som bedrivs i nyförvärvade ”Lillängen” - Sicklaön 146:25  är ett äldreboende för personer med ett stort vårdbehov. Fastigheten består av en byggnad med en mittdel och två flyglar, som har tre våningsplan vardera. 2 700 kvm är fördelade på 45 lägenheter och allmänna utrymmen i form av kök, allrum och personalutrymmen. Alla lägenheter består av ett rum med pentry samt badrum.

Diligentia har sedan tidigare en fastighet med motsvarande verksamhet i Uppsala där kommunen är hyresgäst.

- Den här fastighetstypen är intressant eftersom vi i framtiden ser ett ökat behov av äldreboende, i takt med att befolkningens snittålder stiger. Att vi väljer att förvärva i Nacka beror på att det är en attraktiv kommun ur många perspektiv och att vi dessutom redan idag har en bra förvaltningsorganisation på plats i området, säger Erik Sällström, Diligentias chef för Transaktioner.

Diligentia äger sedan tidigare ett tiotal bostadsfastigheter i Nacka med ca 700 lägenheter. Drygt hälften av dessa helrenoveras nu och lyfts därmed från 50-tals- till 2000-talsstandard.

Mer om Nacka och Sicklaön 146:25
Nacka kommun är en av de ledande kommunerna i Sverige när det gäller privatisering av äldrevård. Sicklaön ligger i Lillängen på gångavstånd från köpcentrumet Nacka Forum och med goda kommunikationer i form av bussar, Saltsjöbanan och Värmdöleden. Till Slussen kommer de boende på 5-10 minuter.

Den fastighet som nu är Diligentias hyrs sedan i april i år av Opalen Vård AB, som är helägt av Carema Äldreomsorg AB – ett vårdbolag med verksamhet i hela Norden.

För mer information kontakta:
Sven-Åke Persson, Affärsenhetschef Bostäder, 070-274 27 39,
sven-ake.persson@diligentia.se