2007-08-23

Diligentia fräschar upp Stockholms city - Lindebergs Grant Thornton blir största hyresgästen

När Diligentias fastighet på Sveavägen 20 står nyrenoverad och tillbyggd hösten 2008 blir revisions- och konsultbyrån Lindebergs Grant Thornton den största hyresgästen, med kontor på de fyra nedre planen.

Kontorsvåningarna tömdes i slutet av 2006 då SIDA lämnade sina lokaler, samtidigt som startskottet gick för den totala om- och tillbyggnaden av fastigheten. Bland annat innebär detta att vi bygger till två nya glasvåningar mot Malmskillnadsgatan och en mot Sveavägen, samt att huskroppen mot Malmskillnadsgatan breddas vilket skapar en större flexibilitet för kommande hyresgäster. Även all teknik för ventilation och kyla byts ut för att möta marknadens höga krav på inomhusklimat.

Lindebergs Grant Thornton kommer att på totalt 6 500 toppfräscha kvadratmeter, av fastighetens totala kontorsyta på 15 000 kvm, inrymma 325 arbetsplatser. I november 2008 går flyttlasset till Sveavägen 20.

- Vi lät göra en omfattande genomgång för att hitta vårt nya kontor, säger Peter Bodin, VD på Lindebergs Grant Thornton. Alla större fastighetsägare i Stockholm kontaktades och fick ge förslag på lämpliga lokaler enligt vår lista med krav. Till slut blev det Diligentia som kunde erbjuda oss det bästa alternativet vad gäller helhetsleverans, tidsplan och kostnad.

- Det är mycket tillfredsställande att kunna erbjuda den här typen av toppmoderna, yteffektiva kontor i citys absoluta mittpunkt, säger Göran Langer, fastighetschef på Diligentia. Vi är jätteglada att Lindebergs Grant Thornton till slut valde oss och vår attraktiva fastighet.
 
För mer information, kontakta:
Göran Langer, Fastighetschef Diligentia
goran.langer@diligentia.se
08-788 10 20, 070-519 88 90
www.diligentia.se

Peter Bodin, VD på Lindebergs Grant Thornton peter.bodin@lindebergs.com
08-563071 69, 0708-217169
www.lindebergs.se