2009-12-10

Diligentia nyinviger köpcentrumet Solkatten i Lerum

Köpcentrumet Solkatten i Lerums centrum, som ägs av Diligentia, har genomgått en omfattande renovering och bland annat fått nya glasfasader och framträdande, ljusa entréer. Den 11-13 december ska Solkatten nyinvigas med sambadansare, luciatåg och aktiviteter för barnen.

I samband med renoveringen har nya hyreskontrakt tecknats gällande 2 700 kvadratmeter. Dessa innefattar både nya och gamla hyresgäster. Bland de nya märks särskilt matvarubutiken Tempo, på cirka 450 kvadratmeter i anslutning till den nya entrén. Andra nya hyresgäster är bland andra Synsam, Audiovideo och konfektionsbutiken Daydreams. Solkattens systembolag har också genomgått en helrenovering och blir i och med detta en självbetjäningsbutik.

Tre dagars festlig invigning under luciahelgen
-  Vi smygstartar nyinvigningen fredagen den 11 december med uppträdanden av Ukelrum och ”Idol-Sofie” Andreasson, säger Lave Bergh, centrumchef. På lördagen ökar tempot med en invigningsceremoni, där det bland annat bjuds på sambaorkester och -dansare, musikuppträdanden på flera scener i köpcentrumet, Tobias Persson – ”Sveriges vassaste kock”, samt barnhörna med aktiviteter för de mindre, avslutar Lave.

Söndagen går i julens tecken med tomte och traditionellt luciatåg. För barnen anordnas bland annat underhållning av Spökligan. Även Solkattens butiker kommer att delta i nyinvigningen.

Under 2010 kommer etapp 2 av Solkattens renovering att genomföras. Då ska bland annat 650 kvadratmeter byggas om och bli upp till fyra nya butikslokaler.

För mer information kontakta:
Lave Bergh, Centrumchef, 070-5765177.
Magnus Nordberg, Projektchef för renoveringen, 073-0292185.
Bengt Forsberg, Marknadsområdeschef, 070-5905698.