2014-06-12

Diligentia och Urban Deli ökar antalet hotellrum i Stockholm

Diligentia bidrar med 110 nya hotellrum till Stockholms gästnätter när Sverige får sitt första ultramoderna hotell med samtliga rum i källarplanet i kontorshuset på Sveavägen 44. Hotellet kommer att drivas av Urban Deli i samarbete med företaget Servisen Local.

De senaste tio åren har antalet hotellnätter i Stockholm mer än fördubblats. Enligt en undersökning som genomförts på uppdrag av Stockholm Business Region behövs ytterligare minst 500 rum under de kommande två åren.

- På Sveavägen 44 finns alla förutsättningar att skapa en inbjudande miljö och puls. Det är roligt att fortsätta utvecklingen av vårt framgångsrika projekt Sveavägen 44 med ett nytt boendekoncept som kompletterar Urban Deli, 2 000 kontorsarbetsplatser och Hotell Miss Clara, säger Markus Pfister, Fastighetschef på Diligentia.

Det är företaget Servisen Local, i samarbete med Urban Deli, som tecknat hotellkontraktet för det 2 400 kvm stora nedre planet under markplan.

- Det är en generös yta med en fantastisk volym i en av Stockholms starkaste och modernaste fastigheter där vi kan skapa en modern boendeupplevelse till rimliga priser. Hotellet kommer att innehålla runt 110 rum som kopplas ihop med Urban Delis utbud på gatunivå, säger Jesper Weidlitz, VD Urban Deli.

Rummen kommer inte att ha några fönster, men hög teknologi och bekvämlighet . Det är vanligt att hotell har ett par sådana rum och att beläggningsgraden är hög.

- Men vad vi känner till finns inget hotell som består av enbart fönsterlösa rum i Sverige. Gästerna kommer här att få mycket för pengarna och en god nattsömn mitt i centrala Stockholm, säger Markus Pfister.

Ovanpå Sveavägen 44 har arbetet börjat med att anlägga takparken med en blommande torräng, en krattskog och klapperstensfält. Bostadshuset på den norra sidan av kvarteret ska stå klart vid årsskiftet 2015/16. Hela kvarteret Sveavägen 44 utvecklas med högt ställda miljömål och kommer att uppnå betyget "Excellent" enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

För mer information kontakta:
Markus Pfister, Fastighetschef Diligentia
markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10
Jesper Weidlitz, VD Urban Deli
jesper.w@urbandeli.org, 070-731 87 00
Mikael Ahnmé, Servisen
mikael@servisen.se, 070-992 75 42
Anna Wetterqvist, tf Presskommunikatör Diligentia
anna.wetterqvist@diligentia.se, 070-510 16 95

Högupplösta bilder finns i Diligentias pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/diligentia/latest_media