2012-11-07

Diligentia välkomnar Arbetsgivarverket till Sveavägen 44

Hösten 2014 blir Arbetsgivarverket en av hyresgästerna på Diligentias då nybyggda och miljöklassade adress Sveavägen 44.

Arbetsgivarverket är en medlemsstyrd statlig arbetsgivarorganisation. 70 personer arbetar för de 250 medlemsmyndigheter som styr och finansierar verksamheten. Urvalsprocessen innan man slutgiltigen bestämde sig för Sveavägen 44 har varit lång med många krav. Arbetsgivarverket kommer att flytta in i ett flexibelt kontor på drygt 1900 kvadratmeter, med väggar som kan flyttas vid behov istället för att behöva bygga om. Tunnelbaneuppgång precis intill kontoret möjliggör hållbart resande till jobbet med kommunala transportmedel.

- Vid vår nybyggnation av en av Stockholm citys största kontorsbyggnader är det effektivitet som gäller, säger Markus Pfister, fastighetschef för Diligentias kontor. Smaka på orden energieffektivitet, miljöeffektivitet och yteffektivitet. Där har du Sveavägen 44.

- Vår nya hyresgäst är en duktig kravställare, med en lång lista med kriterier som det nya kontoret ska uppfylla, berättar Pfister vidare. Vi är glada att de valde en av Europas mest energieffektiva fastigheter, där vi nu minskar energianvändningen med 70 procent. Den minskningen motsvarar 900 dagliga tvåmilsresor med bil, dvs. 900 personers pendling till och från arbetet, avslutar Markus Pfister.

Arbetsgivarverket blir grannar med, bland andra, e-handelsföretaget Klarna och ett nytt hotell, som Nobiskoncernen ska öppna.

För mer information kontakta:
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, 08-573 657 10.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, 08-573 655 90.

Högupplöst bild på Sveavägen 44 samt Markus Pfister finns i Diligentias pressrum på MyNewsdesk. Klicka här för att komma dit. .