2009-06-24

Diligentia välkomnar Kronofogdemyndigheten till nytt huvudkontor på Esplanaden 1 i Sundbyberg

Efter en hård gallring bland fastighetsbolag vann Diligentia Kronofogdens förtroende att skapa ett yteffektivt kontor åt ca 450 medarbetare.

Esplanaden 1 i Sundbyberg blir adressen för myndighetens 8500 kvadratmeter. Flytten från Solna strand och Birger Jarlsgatan äger rum vid årsskiftet 2010/2011.

Tidigt i våras startade Kronofogdens upphandling av nya lokaler för sitt huvudkontor. Idag finns huvudkontoret på Solna strand och stockholmskontoret på Birger Jarlsgatan. Önskemålet var att i december 2010 kunna samlokalisera dessa två kontor på en gemensam adress. Efter anbudsförfrågan strömmade fler än 35 alternativ in, varefter en hård gallring skedde.


- Vi är mycket glada att kunna erbjuda Kronofogden precis det de var ute efter, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia. Vår nya hyresgäst har varit professionell och tydlig i hela processen. De är en statlig myndighet och därför måna om att hitta effektiva lokaler till ett vettigt pris, berättar Markus.


8500 kvm med attityd och industrikaraktär
På Esplanaden 1 i fastigheten Kabeln 5 i Sundbyberg börjar nu de två översta planen anpassas för Kronofogden. Det rör sig om sammanlagt 7000 kvm kontor, 1500 kvm arkiv- och förrådsyta och därtill ett antal parkeringsplatser. Tillsammans med White arkitekter har Diligentia tagit fram ett förslag på hur Kronofogdens nya huvudkontor kan anpassas efter de ställda kraven att skapa en kontorsmiljö där samverkan och närhet blir viktiga aspekter. Bland annat binds våningsplanen samman med en väl tilltagen interntrappa. Öppna kontorslandskap gör lokalerna flexibla och möjliga för Kronofogden att anpassa efter hand. Lokalens gamla industrikaraktär med många fönster och synliga installationer väljer vi att behålla. Från december 2010 står Kronofogdens fräscha kontor redo att ta emot ca 450 medarbetare. 

- Vi  känner oss mycket nöjda med beslutet att välja Esplanaden i Sundbyberg, och för möjligheten att samla alla medarbetare i Stockholm i ett och samma kontor. Dessutom är flytten ett viktigt steg för oss i att profilera oss som självständig myndighet, eftersom vårt huvudkontor länge delat adress med Skatteverket, säger Eva Liedström Adler, rikskronofogde.


Dynamisk arbetsmiljö med lägre prisbild
Att ha kontor i Sundbyberg passar många företag eftersom det ofta innebär en lägre prisbild jämfört med city, nära till kommunikationer och en dynamisk arbetsmiljö med varierat företagande.
- Vi på Diligentia har ett väldigt varierat fastighetsbestånd med kontorslokaler i både city och närförorter. Det innebär att vi med stor sannolikhet kan finna en lokal som stämmer bra överens med hyresgästers krav oavsett vilka de är, avslutar Markus Pfister.


För ytterligare information, kontakta:

Diligentia
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor Stockholm, 08-788 39 88.

Kronofogdemyndigheten
Linda Jansson, projektledare åt Kronofogden, 010-574 95 44.