2010-05-31

Diligentia välkomnar sin nye vd Anders Kupsu

Den 1 juni börjar Anders Kupsu sin nya tjänst på Diligentia. Han lämnar därmed ett jobb som vd för utveckling av Skanskas kommersiella fastigheter i Norden och blickar nu framåt mot ett företag med stort driv och engagemang – som han tror kan gå hur långt som helst.

Anders Kupsu lämnar en 20-årig karriär inom Skanska bakom sig. Till Diligentia tar han med sig såväl gedigen branschkunskap som lång erfarenhet av att driva stora byggprojekt, kommersiella fastigheter och bostäder.

Sin första arbetsdag på Diligentia gör han den 1 juni, och en vecka senare lämnar Per Uhlén över stafettpinnen fullt ut.

- Min första uppgift blir att lära känna de människor och fastigheter som utgör Diligentia. Hittills har jag fått intrycket av en dynamisk organisation som har ett stort driv, mycket kunskap och ett rejält engagemang. Dessa är egenskaper som gör att man kan gå hur långt som helst, säger Anders. 

Fastigheter ligger Anders varmt om hjärtat, och det nya uppdraget innehåller många intressanta utmaningar. 

- Det blir spännande och roligt att kasta sig in i ett nytt bolag med allt vad det innebär i form av företagskultur, strategiska frågor, ägarförhållanden och mycket annat. Diligentia är ju ett av Sveriges mest framgångsrika fastighetsbolag, men det som är bra kan alltid bli bättre. Det gäller att hela tiden ifrågasätta den verksamhet man bedriver och anpassa den mot den rådande marknaden. Jag brinner för fastigheter och det långsiktiga perspektiv som Diligentia har i sin fastighetsförvaltning tilltalar mig särskilt, avslutar Anders.  

För mer information kontakta:
Anders Kupsu, Diligentias nye vd, 08-573 655 01, anders.kupsu@diligentia.se.