2011-04-19

Förvandlingen är klar - premiär för Nya Frölunda Torg

Det har tagit nästan fyra år och över en miljard har investerats. Men nu är förvandlingen klar. På onsdag 20 april klipps bandet till Nya Frölunda Torg.

- Det är shopping på en helt ny nivå. Ända sedan starten har målet varit att skapa Göteborgs bästa shoppingupplevelse. I det arbetet är ett ännu större utbud en viktig del. Lika betydelsefull är miljön. Våra besökare vill ha en ljus, fräsch och modern shoppingmiljö. Sedan öppningen av etapp ett har både omsättning och antalet besökare ökat markant, vilket visar att vi valt rätt väg, säger Bo Jansson, Fastighetschef, Diligentia Köpcentrum.

Märkesbutiker och familjelounge
I det nyaste handelshuset som precis står klart öppnar ett 30-tal butiker, däribland ett stort antal varumärkesbutiker som man normalt bara hittar i citymiljöer samt en efterlängtad familjelounge – en barn- och familjehörna med lekrum, sköt- och amningsrum. Den nya interiören tar sitt avstamp i de ursprungliga formerna från 60-talet, med generösa ljusinsläpp och mjuka ellipsformer. I frontlinjen av det nya huset öppnar också ett nytt Åhlénsvaruhus på två våningsplan.

Från 115 till 200 butiker
Sedan första spadtaget i oktober 2007 har Frölunda Torg berikats med två nya huskroppar med både butiker och caféer, ett Salutorg med mat och delikatesser från jordens alla hörn, en ombyggd spårvagnshållplats, ett nytt stadsdelstorg samt ett parkeringsgarage. Ett parkeringshus med 750 platser färdigställs lagom till julhandeln 2011.

- När vi klipper bandet den 20 april erbjuder vi närmare 200 varierande butiker. Alla lokaler i de två nya handelshusen är uthyrda. Det visar hur attraktivt Nya Frölunda Torg är, säger centrumchefen David Schongin.

- Frölunda Torg är mer än ett köpcentrum. Det är ett stadsdelscentrum där människor umgås och trivs. Därför lyfter vi inte bara shoppingen till en ny nivå, utan är också med och påverkar hela stadsdelen. Nästa steg i utvecklingen av

Frölunda Torg är, att tillsammans med Västra Götalandsregionen, förverkliga de planer som finns för ett närsjukhuscentrum vid Frölunda Torg. Beslut om eventuell byggstart ska tas under 2011, säger Bo Jansson.

Gratis spårvagn
- Vi räknar med stor anstormning av besökare under våra öppningsdagar, säger David Schongin. För att klara av trycket har vi abonnerat en spårvagn där man åker gratis mellan Centralstationen och nya Frölunda Torg under helgerna 23-24/4 och 30/4-1/5.

 

Den 20 april öppnar följande butiker:

 

Accent

Akademibokhandeln

Barista Fair Trade Coffee

Best of Basic

Björn Borg

Curry Nam Nam

Deichmann Dimoda

D.O. Design Only

GANT

HAGA HEM

Henri Lloyd

IEMS

Johanssons Skor

Johanssons Ecco Shop

Lagerhaus

Panache

PANOS EMPORIO

Papper & Penna

Partyland

Peak Performance

Sail Racing

Street One

Synsam
Timberland

treJ Design

Triumf Glasscafé

Twist & Tango

Vincent Shoe Store

Young Sport

Åhléns  

Nya Frölunda Torg
Ca 200 butiker
Ca 75 000 kvm, varav ca 60 000 kvm butiksytor, nästan nio fotbollsplaner.

 

För mer information kontakta:
David Schongin, Centrumchef Frölunda Torg
031-735 35 60, david.schongin@diligentia.se

Bo Jansson, Fastighetschef Diligentia Köpcentrum
08-573 655 00, bo.jansson@diligentia.se