2012-03-14

Frölunda Torg - Bäst i Sverige?

Nya Frölunda Torg är nominerat till Sveriges bästa köpcentrum. Galan som kallas NCSC Awards, Bästa Svenska Köpcentrum, äger rum den 21/3 på Parken Event, Rosenlundsgatan 34-36 i Stockholm och arrangeras av NCSC, Nordic Council of Shopping Centers. Vinnaren får äran att representera Sverige i NCSC Awards, Best Nordic Shopping Center 2012.

Köpcentret Frölunda Torg förvandlades från ett traditionellt köpcentrum till ett levande stadsdelscentrum. Efter ombyggnationen ökade omsättningen med 50 % till 2,3 Mdr och besökssiffran har stigit till 11,1 miljoner besökare om året vilket är en ökning med 1 miljon.

Frölunda Torg invigdes 1966 och var redan då en moderns skapelse. Efter beslut om en ombyggnation och upprustning, ställde man sig frågan om det var möjligt att nå dit igen. En omfattande miljardsatsning inleddes och målet var att transformera Frölunda Torg från ett bekvämt köpcentrum till den bästa shoppingupplevelsen. 115 butiker gick till att bli 200 st och butiksytorna ökade från 36 000 kvm till 56 000 kvm.

Vid förvandlingen hade arkitekterna ambitionen att blanda gammalt med nytt och detta resulterade i en härlig mix av internationella koncept mixat med lokala varumärken. Nya Frölunda Torg bjuder även på restauranger, livsmedelsbutik, salutorg och caféer.

Med klart miljöfokus blev Nya Frölunda Torg, den 20 april 2011, inte bara ett köpcentrum i mängden, utan också ett nav i kollektivtrafiken och ett levande stadsdelscentrum.

Bästa Nordiska Köpcentrum 2012 kommer att koras den 8 maj på Bella Sky i Köpenhamn, i samband med NCSCs årskonferens.

Vi håller tummarna och önskar Nya Frölunda Torg lycka till den 21 Mars.

 

Se Frölunda Torgs nomineringsvideo som har tagits fram av Lucky Punk.