2011-11-21

Hotellkedjan Nobis blir första hyresgästen i nya Sveavägen 44

Diligentia har tecknat det första hyresavtalet i fastigheten på Sveavägen 44 i centrala Stockholm, som just nu byggs om och moderniseras. Hyresgäst blir hotellkoncernen Nobis, med ett boutique-hotell innefattande 92 rum, restaurang, bar och konferens.

Nobis kommer att hyra den äldsta delen av fastigheten, med adressen Sveavägen 48, som i sina tidiga dagar huserade en privat flickskola. Koncernen är en av Sveriges ledande inom hotell-, mötes- och restaurangnärningen, med verksamheter som Operakällaren, Café Opera, Stallmästaregården, Hotel Skeppsholmen och nya Nobis Hotel. Inflyttning är planerad till hösten 2013.

- Vi utvärderade och hittade ett flertal potentiellt framgångsrika användningar och koncept för den äldre delen av fastigheten. Läget, marknadsförutsättningarna och byggnadens vackra och annorlunda karaktär gör att den passar särskilt bra för hotellverksamhet. Dessutom skapar konceptet goda synergier och mervärden tillsammans med den moderna arbets- och mötesplats som vi nu skapar på Sveavägen 44. Att operatören blev en välrenommerad och framgångsrik koncern som Nobis känns väldigt roligt, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor på Diligentia.

Hotellet på Sveavägen 48 kommer att uppföras i en klassisk och elegant miljö, inte helt olikt Nobis Hotel på Norrmalmstorg i Stockholm. Både rummen och restaurangen, med plats för 100 sittande gäster, planeras i tidlös anda med hög kvalitet, där byggnadens unika förutsättningar tas tillvara.

- Vi är jätteglada och stolta över att få bli första hyresgäst på Sveavägen 44 och operatörer av det blivande livsstilshotellet i Adolf Fredriks gamla flickskola. Vi ser fram emot att utveckla ett nytt koncept och att följa upp succéerarna med Hotel Skeppholmen och Nobis Hotel, säger Ralf Thalén, affärsutvecklingschef på Nobis AB.


För mer information kontakta:
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, Diligentia
markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10

Anders Kupsu, vd, Diligentia
anders.kupsu@diligentia.se, 08-573 655 01

Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, Diligentia
katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90

Pressbilder hittar du i Diligentias pressrum på Mynewesdesk.
Bild: Archus arkitekter