2012-06-11

ICA Maxi nysatsar i Masthusen och blir granne med Systembolaget

Malmös mest omtyckta ICA-butik i Masthusen i Västra hamnen ska nu bygga om och nytt, för att bli ännu lite bättre och på så sätt bidra ytterligare till den attraktiva och inspirerande mötesplats som Diligentias Masthusen är på väg att bli.

Omdaning och nysatsning kommer att ske när nu ICA Fastigheter kommit överens med Diligentia om en tioårig förhyrning av ungefär 7000 kvadratmeter.

- Malmöborna gillar oss och vi gillar läget i Masthusen. När vi nu också ska få en av Systembolagets storbutiker till granne, hösten 2013, kommer det att bli än mer attraktivt, säger Kent Haglund, butikschef.

Diligentia börjar nu bygga ett nytt konstorshus i Masthusen, med butiker i botten. Framför detta skapar man Masttorget, som en social träffpunkt med caféer, aktiviteter och butiker. Bland annat kommer ICA Maxis entré att flyttas till Masttorget, och blir då granne med Systembolaget, som öppnar hösten 2013.  

- Vi pratar med flera andra aktörer som är sugna på att öppna verksamhet i vårt nya hus, bredvid ICA och Systembolaget. Planen är att kunna erbjuda full service runt torget, dvs. man ska både kunna handla det man behöver, äta något och umgås, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö.

Malmö har under det senaste decenniet gått från industristad till kunskapsstad, och nästa steg är nu att bli en hållbar stad. Ett led i detta är att hela Masthusen kommer att ha en god hållbar totalmiljö och relation till sin omvärld. För Diligentia är frågor som ekologi, transporter, avfall, materialanvändning och kommunikationer högprioriterade. Masthusen kommer som första stadsdel i Norden att certifieras enligt det internationella hållbarhetssystemet BREEAM.

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef Kontor Malmö, andreas.ivarsson@diligentia.se; 073-830 63 41.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.

www.masthusen.se