2012-02-01

Klarna första kontorshyresgäst på Sveavägen 44

Klarna, den ledande Europeiska aktören inom betalningslösningar för e-handel, blir första hyresgäst att flytta in i de nya lokalerna på Sveavägen 44. Diligentia bygger där om en av Stockholm citys största kontorsbyggnader till en levande mötesplats med innovativa kontorskoncept i kombination med butiker, hotell och restauranger. Från årsskiftet 2013/2014 blir det från 9000 kvadratmeter på Sveavägen 44 som Klarna ska jobba för att göra världens e-handel tryggare, enklare och roligare.

Sedan starten har Klarna vuxit explosionsartat. Idag jobbar sexhundra personer på Klarna, men redan om två år förväntas antalet medarbetare vara åttahundra. Därför började man se sig om efter nya lokaler för en tid sedan.

- Sveavägen 44 uppfyllde alla våra högt ställda krav på vår nya arbetsplats, säger Martin Grauers, Chief Culture Officer på Klarna. Hygienfaktorer har varit bra skyltläge mitt i Stockholm city och en egen entré. Vi gillar också att våra nya kontorsytor kommer att medge enkla omflyttningar istället för stora och kostsamma ombyggnationer, under verksamhetens gång. Flexibilitet med andra ord.

- För att vara framgångsrika behöver vi kunna attrahera, integrera och utveckla rätt medarbetare. Det gör vi genom att bygga en stark företagskultur, säger Martin Grauers, vidare. Den fysiska arbetsplatsen spelar en mycket viktig roll i detta. Det är en anrik byggnad samtidigt som den snart också är en av Stockholms modernaste. Vår förhoppning är att det här om några år är känt som Klarna-huset.

Högsta hållbarhetsnivån i Sverige
Klimatsmarta hus efterfrågas i allt större utsträckning av såväl hyresgäster som fastighetsä­gare. Sveavägen 44 har högt ställda mål ur miljöperspektiv. Betyget ”Excellent” enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM, ska uppnås.

- Hållbarhet står högt upp på vår agenda, säger Martin Grauers. Därför var just BREEAM-certifieringen ytterligare ett viktigt kriterium när vi skulle välja.

9000 helt nya kontorskvadrat i bästa läge
- Vi är oerhört glada över att Klarna valde Sveavägen 44 i sin stora upphandling. Det är ett imponerande bolag och vi ser det som ett prestigeuppdrag att skapa 9000 innovativa kvadratmeter för de 800 medarbetare som kommer att befolka Klarnas huvudkontor om två år, avslutar Markus Pfister, Diligentias fastighetschef för kontor.

När nya Sveavägen 44 står klart vid årsskiftet 2013/2014 kommer vi att se kontorsytor som enkelt kan växa och krympa, utan att behöva byggas om. Här planeras också ytor för butiker och restauranger, vilket ska göra Sveavägen 44 till en mötesplats för alla. Dessutom ska hotellkoncernen Nobis öppna ett boutiquehotell om 92 rum, restaurang, bar och konferens i kvarteret. Kontorsfastigheten omfattar 50 000 kvadratmeter, vilket gör den till en av Stockholms största.

För mer information kontakta:
Anders Kupsu, vd Diligentia, anders.kupsu@diligentia.se; 070-585 61 85.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Martin Grauers, Chief Culture Officer Klarna, martin.grauers@klarna.com, 0708-75 61 11.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.

www.sveavägen44.se

Lokalkonsultföretaget Lettsell har hjälpt Klarna med sökprocessen. Klarnas kommande flytt projektleds av Struktur.