2007-08-30

Ny adress för Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning

Diligentias fastighet "Munklägret 24" på Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm blir landstingets Hälso- och sjukvårdsnämnds förvaltnings nya hemvist. Flytten ska ske till sommaren nästa år.

Den kontorsfastighet på Hantverkargatan som Diligentia idag äger och förvaltar byggdes 1963. Fastighetsnamnet Munklägret härstammar från 1400-talet, då franciskanermunkar bosatte sig på Kungsholmen. Nu ska gårdshuset totalrenoveras och få med helt nya installationer för luft, värme och kyla. När det är färdigt ska Stockholms Läns Landstings Hälso- och sjukvårdsnämnds förvaltning flytta in i ett nytt kontor anpassat för ungefär 300 personer, med adress Hantverkargatan 11.
 
- Huset har en mycket trevlig funkisstil, som vi ska ta tillvara vid renoveringen, säger Börje Tell, marknadsområdeschef på Diligentia. Bland annat har huset tidstypiska funkisfönster, trapporna har granitsteg och handledarna är av massiv ek. Vår nya hyresgäst kommer att sitta i helt öppna landskap, som ska vara moderna och fräscha, men med kostnadsmedvetna val av lösningar och material.
 
- Vi flyttar till vårt nya kontor i juni nästa år, säger Gunnar Sennvik på Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning. Vi gillar funkisstilen och det blir spännande att se hur den ska poleras upp och kombineras med nya material. Vi kommer nu närmare landstingshuset och förvaltningen får sina lokaler koncentrerade till ett ställe. Våra nuvarande lokaler på Sabbatsberg kommer åter att kunna användas för vårdändamål.
 
För mer information, kontakta:
Börje Tell, marknadsområdeschef på Diligentia, borje.tell@diligentia.se,
08-788 41 76, 070-287 41 76.Gunnar Sennvik, projektansvarig, Stockholms Läns Landsting, gunnar.sennvik@sll.se, 08-737 33 05, 070-484 25 31.