2007-03-12

Ny vy vid Stockholmsinfart när "Åkern" byggs om

Tio tusen nya kvadratmeter kontor med adress Ringvägen 100 blir inflyttningsklara under våren 2008. Diligentia har nu tagit det första spadtaget, i ombyggnadsprojektet i kvarteret Åkern på Söder i Stockholm. När det ena huset byggs på med två våningar i glas får infarten mot stan via Söderleden ett helt nytt utseende.

Diligentias fastighet på ringvägen 100 består av fyra hus, varav ett nu byggs om och till. Ovanpå det befintliga huset byggs två glasvåningar, varifrån utsikten över Stockholm blir magnifik. Resultatet blir en 13 våningar hög byggnad - och den kommer att märkas. Entrén till Stockholm söderifrån Nynäsvägen ser från 2008 helt annorlunda ut. Invändigt kommer 10 000 kvadratmeder toppmoderna kontorsytor att finnas tillgängliga för spekulanter. De kommer att förvandlas till kontor för stora företag såväl som till små, ända ner till 200 kvadratmeter för verksamheter med ungefär tio medarbetare.

- Vi har just satt de första spadarna i marken i detta projekt, som kommer att fräscha upp området vid Skanstull, säger John Junker, marknadsområdeschef på Diligentia. Eftersom vi har hyresgäster i de intilliggande husen kommer vi att satsa mycket på kontinuerliga informationsinsatser, så att alla vet vad som händer och i vilken fas vi befinner oss.

För pressvisning av Ringvägen 100 eller mer information, kontakta:
Markus Pfister, markus.pfister@diligentia.se,
08-788 39 88, 070-298 38 99.