2014-04-03

Premiär i kvarteret Sveavägen 44

Nobis var först in som hyresgäster och nu är de först ut när deras hotellverksamhet Miss Clara i dag öppnar i kvarteret Sveavägen 44.
- Nobis har gjort underverk med interiören i den här fina jugendfastigheten, då man accentuerat det tidstypiska och tolkat in det i nya moderna lösningar. Vi är verkligen stolta. Hotellet kommer att bidra till ännu mer liv och rörelse i kvarteret, säger Markus Pfister, Fastighetschef Kontor på Diligentia.

Nobis var de första hyresgästerna som skrev kontrakt i kvarteret Sveavägen 44 hösten 2011. Nu är det alltså dags för hotellet, på adressen Sveavägen 48, att öppna.

- Det har varit en lång och rolig resa och vi har fått ihop en fantastisk helhet i gott samarbete med Wingårdhs arkitekter och Diligentia, säger Ralf Thalén, Affärsutvecklingschef på Nobis.

Men det var inte självklart att det skulle bli just hotellverksamhet i den gamla flickskolan.

- Vi tittade på flera möjliga koncept men vi kom fram till att läget och byggnadens grundförutsättningar gör att den passar särskilt bra för hotellverksamhet. Dessutom ville vi gärna komplettera kvarteret med en verksamhet där människor rör sig under dygnets alla timmar, säger Markus Pfister.

Han framhåller hur Nobis verkligen har förädlat fastigheten jämfört med hur planerna såg ut från början.

Den första kontorshyresgästen på Sveavägen 44, Klarna, flyttar in den 1 juni. Därefter kommer successivt Raysearch, SAP och King/Midasplayer. Samtidigt byggs bostäder i hörnet av Adolf Fredriks Kyrkogatan/Luntmakaregatan.

För mer information kontakta:
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, Diligentia
08 573 657 10, markus.pfister@diligentia.se,.
Ralf Thalén, Affärsutvecklingschef Nobis
070 720 41 12, ralf@nobis.se
Anna Wetterqvist, presskommunikatör Diligentia
070 510 16 95, anna.wetterqvist@diligentia.se

För högupplösta bilder, besök Diligentias pressrum: http://www.diligentia.se/NyheterPress/#/