2012-12-19

RaySearch flyttar till Diligentias hållbarhetsklassade Sveavägen 44

När RaySearch tittade på olika alternativ för sitt nya kontor spelade flexibilitet, yteffektivitet, hållbarhetsklassning och den unika takparken huvudrollerna. Valet föll på den kontorsbyggnad om 50 000 kvm, som Diligentia nu utvecklar till en levande mötesplats med innovativa kontorskoncept i kombination med butiker, hotell och restauranger. Sveavägen 44 blir adressen.

RaySearch Laboratories är ett medicintekniskt företag som är ledande inom mjukvarulösningar för strålbehandling av cancer. Verksamheten är expansiv och man började för en tid sedan se sig om efter nya lokaler, som rymmer fler än dagens 90 medarbetare.

- Vi är mitt uppe i en strategisk omvandling där vi utökar organisationen med nya funktioner. Vi behöver därför plats för fler medarbetare och kommer dessutom att ha behov av att kunna använda våra lokaler för exempelvis utbildning av kunder och produktdemonstrationer i mycket större utsträckning än idag. Vi har haft siktet inställt på yteffektivitet och flexibilitet, säger Johan Löf, vd på RaySearch. Att vi valde Diligentias erbjudande är ett resultat av att de kan leverera detta, och vi har också fått en bra uppfattning av bolagets långsiktighet och fokus på ett nära och lyhört samarbete med hyresgästerna.

RaySearch flyttar under hösten 2014 in på 3000 kvadratmeter på plan sju, näst högst upp i huset. Sveavägen 44:s signum är flexibilitet, och RaySearch – liksom övriga hyresgäster – får ett kontor med flexibla väggar, som kan flyttas vid behov istället för att behöva bygga om. Dessutom har man som hyresgäst möjlighet att expandera inom husets väggar och planlösningarna är flexibla både horisontellt och vertikalt. Till det nya kontoret hör också en 500 kvm stor terrass.

- Idag har vi vårt kontor på Sveavägen 25, och känner därför väl till adressens alla fördelar, berättar Johan Löf. En härlig krydda är ju också takparken, som ska bidra både med ekologisk mångfald och möjlighet att äta lunch eller ta en kaffe i naturen fast mitt i city.

- Vi är stolta över att RaySearch valde oss och vårt enligt BREEAM hållbarhetsklassade hus, som ska bli en av Europas mest energieffektiva fastigheter, där vi minskar energianvändningen med 70 procent, säger Markus Pfister, Fastighetschef för Diligentias kontor. Efterfrågan på både kontors- och butiksytor är stor. 50 procent av våra kontorsytor är nu kontrakterade och vi har fullt fokus på att sätta samman en bra mix av hyresgäster i fastigheten, avslutar Markus Pfister.

RaySearch blir god granne med, bland andra, Klarna, Arbetsgivarverket och ett nytt hotell, som Nobiskoncernen ska öppna. I husets bottenvåning kommer hyresgäster, grannar och andra besökare att kunna både fika, äta lunch och middag.

För mer information kontakta:
Johan Löf, VD på RaySearch, johan.lof@raysearchlabs.com, 08-545 061 30.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.

Högupplösta bilder på Markus Pfister, en legomodell av kvarteret samt arkitektbilder på det framtida Sveavägen 44 finns i Diligentias pressrum på MyNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/search/images