2011-09-05

Rekordvecka när Väla Centrum invigde ny etapp

Torsdagen den 25 augusti invigdes den första etappen av nya Väla Centrum i Helsingborg. Under veckan som följde slog köpcentrumet sitt besöksrekord, trots dåliga tider i detaljhandeln.

158 908  personer hittade till Väla Centrum under invigningsveckan, 25-31 augusti. Jämfört med motsvarande vecka förra året ökade antalet besökare med 67 procent.

Väla Centrum genomgår just nu en stor ombyggnad och den nyinvigda etappen innehåller bland annat ett nytt restaurangtorg med nio restauranger samt en rad nya butiker och varumärken. Hela ombyggnaden beräknas vara klar i mars 2012. Väla Centrum har då vuxit med 20 000 kvm och 180 butiker.

- Succén i Väla är resultatet av ett planarbete som påbörjades för över tio år sedan.  Det är många som skriver om dåliga tider i detaljhandeln men Väla är ett exempel på att väl genomförda projekt blir bra oavsett konjunktur.  Vi genomför löpande uthyrningar för de tre återstående öppningarna och dessa sker till nya toppnivåer på marknaden, säger Bo Jansson, Fastighetschef för Köpcentrum på Diligentia.

Rekordvecka även för butikerna
Utöver besöksrekordet upplevde även hyresgästerna i Väla Centrum ett ordentligt lyft i försäljningen och flera butiker var bäst i Sverige under invigningsveckan. Många av de nya butikerna, exempelvis Naked Juicebar, Accessorize, G-Star, Chilli och Desigual, hade dessutom några av de bästa öppningarna för respektive butikskedja.

 
För mer information kontakta:
Niklas Blonér, Centrumchef, Väla Centrum
niklas.bloner@diligentia.se, 0708-33 51 51

Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum, Diligentia
bo.jansson@diligentia.se, 08-573 656 50

Jonathan Brun, Pressansvarig, Diligentia
jonathan.brun@diligentia.se, 0766-55 66 83

Läs mer om invigningen på www.vala.com.