2008-09-12

Ringvägen 100 växer på höjden

Två våningsplan i glas har byggts till på Ringvägen 100 på Södermalm, vilket ger Stockholm en ny silhuett vid infarten från Söderleden. Sedan drygt ett år tillbaka har 10 000 kvadratmeter i fastigheten genomgått en stor om- och tillbyggnation. Fasaden har moderniserats samtidigt som invändiga renoveringen har skett. Innergården kommer också att få en ansiktslyftning. Renoveringen börjar närma sig sitt slut och våra hyresgäster är på väg att flytta in i sina nya lokaler. En av dessa hyresgäster är Bergenstråhle-Lindvall som flyttar in i december 2008.

– Vi har letat efter en lokal som kan uppfylla våra behov av ett modernt och flexibelt arbetssätt. Kraven har varit att det nya kontoret ska ligga bra till ur kommunikationssynpunkt och också ligga i linje med företagets nya identitet. Vi är mycket nöjda med den lösning som Diligentia har hjälpt oss att ta fram och ser nu verkligen fram emot att flytta in, säger VD Peter Friedrichsen.

– Det känns oerhört roligt att Bergenstråhle och Lindvall väljer att flytta till oss på kvarteret Åkern. Det kommer att bli fantastiskt fina lokaler med toppmodern standard och stora glasytor med ljusinsläpp och utsikt över Globen, vatten och grönområden. Uthyrningsarbetet för hela projektet är i stort sett klart men än finns det chans att hyra ytor i huset mellan 120-1100 kvadratmeter, berättar Helena Sjödin som är ansvarig uthyrare för Storstockholm.