2010-07-01

Rusning efter Diligentiakontor i Malmö - 7 000 kvm uthyrda

Diligentia upplever just nu en uthyrningsboom för kontorslokaler i Malmö - både i centrum och i kvarteret Bilen 7 i Västra Hamnen, där en helt ny stadsmiljö byggs upp med 18 nya kvarter. Under våren har nya och omförhandlade kontrakt tecknats om totalt cirka 7 000 kvm.

Senast i raden är Malmö Stad, som hyr 772 kvm till en administrativ förvaltning, och Niras AB, ett av Nordens största konsultföretag inom fastighetsutveckling och byggprojektledning, som förhyr 490 kvm. Båda hyresgästerna placerar sig i Diligentias kontorslokaler på Djäknegatan 16 i centrala Malmö.

I kvarteret Bilen 7 i Västra hamnen, där Diligentia nu utvecklar en ny miljöcertifierad stadsmiljö omfattande 18 kvarter med kontor, lägenheter, handel, service och restauranger, har lokalkontrakt tecknats om över 2 000 kvm. Bland dessa märks den nya hyresgästen Cymko Förvaltning AB (600 kvm) samt en sjuårig förlängning med IT-konsultföretaget Systeam (1 700 kvm).

- Dessa uthyrningar tillsammans med några andra nya kontrakt - bland annat öppnar Kronans Droghandel sitt första apotek i Malmö hos Diligentia hösten 2010 - innebär att vi har lyckats genomföra nyuthyrningar och omförhandlingar om cirka 7000 kvm under våren 2010. Vi märker en uppåtgående trend på lokalmarknaden och ser fram emot hösten, samt att fortsätta med vårt spännande projekt i Västra Hamnen, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för Diligentia Kontor Malmö.


För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef, andreas.ivarsson@diligentia.se, 040-20 63 41.