2014-01-13

Rusning till Masthusen: Nya företag, service, restauranger och gym

Runt om och på Masttorget i Västra hamnen är det från och med nu mer liv och rörelse. Sedan tidigare jobbar över 1 000 personer i Masthusen, och från och med årsskiftet finns ytterligare drygt 250 personer hos Kronofogden, Cymko, Softronic och Previa i det nya hus som nått den högsta BREEAM Excellent-poängen för hållbarhet i Sverige. När ett ytterligare nybyggt hus vid torget står klart under hösten 2014 kommer ett gym att komplettera utbudet för dem som arbetar, handlar och bor i området.

I Nordens första hållbarhetsklassade stadsdel – en blandad stad med kontor, boende, handel och samhällsservice står nu Masttorget 6 klart med BREEAM-betyget "excellent" och den högsta hållbarhetspoäng som tilldelats en svensk fastighet. Huset är näst intill fyllt med kontorshyresgäster som vill sitta hållbart, nytt, ljust och havsnära. Återstår gör ett kontor om 300 kvm högst upp i huset med takterrass och en magnifik utsikt.

Kronofogden finns på plats med sina 150 medarbetare tillsammans med Cymko och Previa samt Diligentias malmökontor. Dessutom ska Softronic, som erbjuder konsulttjänster inom it och management, inta sitt nya kontor under januari.

- Samtliga företag som vi kontrakterat inom Masttorget 6 är starka varumärken. Några står för samhällservice medan andra verkar på den privata marknaden. Vi ser med stor entusiasm fram emot att leverera riktigt attraktiva lokaler till dessa framgångsrika verksamheter, säger Andreas Ivarsson, Diligentias malmöchef. Jag vet att flera av våra nya kunder dessutom har expansionsplaner, vilka vi givetvis hoppas få hjälpa dem med.

Restaurang, café och service ger livfullt torg
I husets markplan finns Systembolaget, Apoteket och en ny och inbjudande entré till Malmös bästa ICA Maxi. Sida vid sida öppnar också restaurang Curry Republik, med indisk inriktning, och för den som inte är fullt så hungrig öppnar också Kelih´s Café, som kommer att erbjuda kaffe-connoisseurer det bästa från Kahls samt smörgåsar, söta tilltugg och presentartiklar. Under årets ljusa och varmare månader öppnas uteserveringar upp på torget med sin sköna utomhusmiljö i form av sittgrupper, gröna växter och en vattenlek.

Ytterligare ett nytt hus har redan börjat byggas med första inflyttningar hösten 2014. Här öppnar Attendo ett vårdboende samt Frösunda AB ett LSS-boende. I markplan kommer gymmet Fitness24seven att husera, och erbjuda enskild- och gruppträning för alla, dygnet runt.

För mer information kontakta:
Andreas Ivarsson, Marknadsområdeschef Kontor Malmö,
andreas.ivarsson@diligentia.se, 073-830 63 41.
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor,
markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef,
katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.

www.masthusen.se | www.diligentia.se