2013-10-17

Sexigt, Väla Centrum!

På Diligentias Väla Centrum i Helsingborg kan den som vill shoppa loss ordentligt, göra det hos Sveriges nöjdaste butikshyresgäster. Så är och förblir det. För det är första gången i Fastighetsbarometer Butiks historia som ett köpcentrum kammar hem vinnartiteln sex år i rad. Om butikshyresgästerna är nöjda är shoppingkunderna nöjda, en enkel trendlektion i goda och nära relationer.

Väla högst betyg i shoppingklassen
Fastighetsbranschens årliga mätning av köpcentrumverksamheter i Sverige; Fastighetsbarometern Butik utförs av Fastighetsägarna och CFI Group. Den visar att Diligentias tolv köpcentrum tillsammans står sig bäst av köpcentrumägarna i Sverige i slaget om nöjdast kunder. Framförallt får Väla Centrum, för sjätte året i rad högst betyg i Sverige av sina butikshyresgäster! En homogen mix av internationella kedjor och lokala trendbutiker blandat med restauranger och caféer ger nöjda kunder och tillfredsställer även den mest shoppingsugne. Kundernas betyg på Väla Centrum blev i år 85 av 100 möjliga. Det är svårt att uppnå denna nivå och än svårare att hålla sig kvar. Väla lyckas med bådadera!

- Det allra viktigaste för att lyckas få så nöjda hyresgäster är att ha ett nära och ärligt samarbete. Hela gänget på centrumledningen bidrar till resultatet och alla brinner verkligen för sin uppgift, säger Niklas Blonér, Centrumchef. Här på Väla strävar vi efter en god och tät relation med både hyresgästerna och deras shoppingkunder. Det är viktigt att se detta samband, och det är det som resulterar i den positiva trend vi ser år efter år. Och större kundnöjdhet ger ökad omsättning, understryker Niklas Blonér.

Prisregnet över Väla Centrum består. På senare tid har man bland annat förärats titlarna Årets köpcentrum 2012 samt Nordens bästa köpcentrum 2013 av den europeiska organisationen Nordic Council of Shopping Centers. I tillägg till Välas återkommande vinst visar undersökningen också att Diligentias alla köpcentrum (tolv till antalet) har nöjdast hyresgäster även totalt sett.

För mer information, kontakta:
Niklas Blonér, Välas centrumchef,
042-24 82 82, niklas.bloner@diligentia.se
Bo Jansson, fastighetschef bostäder och köpcentrum,
08-573 656 50, bo.jansson@diligentia.se
Katarina Noré, kommunikations- och marknadschef,
08-573 655 90, katarina.nore@diligentia.se

Högupplösta bilder på Niklas Blonér Väla Centrum samt Bo Jansson finns i Diligentias pressrum på MyNewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/diligentia/latest_media.