2011-09-01

Startskott för Diligentias modernisering av Sveavägen 44

Onsdagen den 31 augusti vann detaljplanen för ombyggnad av Sveavägen 44 laga kraft. Därmed inleder Diligentia arbetet med att skapa och miljöcertifiera 64 000 kvm innovativa kontorslösningar, bostäder, butiker och hotell på en av Stockholms mest attraktiva adresser.

Ombyggnaden av Diligentias fastighet på Sveavägen 44 i Stockholm, som kommer att certifieras enligt det internationella miljösystemet BREEAM, medför 15 000 nya kvadratmetrar, vilka bland annat innefattar ett helt nytt bostadshus i korsningen Luntmakargatan/Adolf Fredriks Kyrkogata samt en betydande utökning av butiksytan på gatuplan.

I moderniseringen av kvarteret förbereds det även för det senaste inom kontorskoncept, ett exklusivt hotell och betyget excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM. Rivningsarbeten i fastigheten kommer att påbörjas i höst och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in hösten 2013.

- Vi ser med stor spänning fram emot att vår anrika fastighet på Sveavägen 44 återigen ska få erbjuda de allra senaste och mest innovativa lösningarna inom kontorslokaler. Samtidigt är det roligt att vi får möjligheten att utöka utbudet av bostäder och lyfta Sveavägen 44:s redan mycket attraktiva butiksläge, säger Anders Kupsu, vd för Diligentia.

De tillbyggnader som kommer att genomföras på Sveavägen 44 utgörs av att den till stor del outnyttjade innergården byggs igen samt av två nya våningar mot Luntmakargatan. Fasaderna kommer också att få ett modernare uttryck, men utan att göra för stor förändring i fastighetens identitet.

- Det är en viktig del av projektet att bevara stor del av fastighetens ursprungliga utseende men ändå ge den ett uttryck som ligger i tiden. Både fasader och tillbyggnader har i så stor utsträckning som möjligt anpassats för att bevara byggnadens själ, säger Anders Kupsu.


För mer information kontakta:
Anders Kupsu, vd, Diligentia
anders.kupsu@diligentia.se, 08-573 655 01

Markus Pfister, Fastighetschef Kontor, Diligentia
markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10

Pressbilder finns på Diligentias externa pressrum.