2007-10-10

Sun Microsystems förnyar hyresavtal med Diligentia

Efter en omfattande utvärdering av flera flyttalternativ väljer Sun Microsystems att stanna kvar i Diligentias fastighet Terminalen i Akalla. De nuvarande lokalerna visade sig vara mest lämpade för företagets verksamhet, och en mer flexibel löning på den befintliga adressen den bästa lösningen för Sun Microsystems.

- Fastigheten har ett strategiskt bra läge med närheten till Kista och Arlanda, och ett utmärkt skyltläge i direkt anslutning till E4:an. Dessutom är hyresnivåerna i Kista fortsatt attraktiva, säger David Hay, Chef Tenant Representation på Jones Lang LaSalle, som bistått Sun Micro-systems i utvärderingen.

- Vi är glada över att få behålla Sun Microsystems i fastigheten, och det är förstås roligt att den omfattande utvärderingen som gjorts landade till vår fördel. Terminalen är ett bra val;   en modern och flexibel fastighet i ett fördelaktigt läge, säger Sten Jansson, marknads-områdeschef på Diligentia.

Det förlängda hyresavtalet innebär att den positiva uthyrningstrenden i Terminalen fortsätter. Till exempel beslutade biltillverkaren Renault under sommaren att etablera ett nytt nordiskt huvudkontor i fastigheten, som redan inrymmer företag som LG Electronics, Grundig och Kyocera.

För mer information, kontakta:

Diligentia:
Sten Jansson, marknadsområdeschef Kontor Storstockholm.
Tel: 08-788 38 42
E-mail: sten.jansson@diligentia.se

Jones Lang LaSalle:
David Hay, Chef Tenant Representation.
Tel: 08-453 51 34, e-mail: david.hay@eu.jll.com

Sun Microsystems:
Bertil Arnius, Workplace Resources Manager EMEA
Tel: 08-631 14 81
E-mail: bertil.arnius@sun.com