2012-10-19

Sveavägen 44 vinner Sweden Green Building Award för BREEAM

I dag har Sweden Green Building Council (SGBC) fattat beslutet att förära Diligentias kontorsfastighet på Sveavägen 44 med det nyinstiftade priset Sweden Green Building Awards för sin kommande miljöcertifiering enligt klassningssystemet BREEAM.

Diligentia gör en nybyggnation av sin stora kontorsfastighet på Sveavägen 44, mitt i Stockholms city. Diligentia miljöcertifierar samtliga ny- och ombyggnationer enligt något av systement Miljöbyggnad eller BREEAM. Just Sveavägen 44 kommer att bli först i Sverige med att miljöklassas enligt BREEAM Excellent. Nu står det klart att Sveavägen 44 vinner årets Sweden Green Building Award i kategorin Design Stage.  

- Att vinna Sweden Greean Building Award är stort för oss och det bekräftar att vi är på rätt väg, säger Björn Åsander. Vi lägger stor vikt vid att föra in viktiga miljöfrågor mycket tidigt i projektet. Nästa steg i BREEAM-processen, som vi nu kavlar upp ärmarna för att bemästra, är Post Construction Stage, avslutar Björn Åsander.


Energibesparing: 70%
Energianvändningen på Sveavägen 44 kommer att minskas med över 70 procent, till 35 kWh/m2, vilket innebär ett minskat koldioxidutsläpp på ca 1 000 ton/år. Den minskningen motsvarar 900 dagliga tvåmilsresor med bil, dvs. 900 personer som pendlar till och från arbetet. Dagligen. 

När kontors- och butikshyresgästerna börjar flytta in på Sveavägen 44 under 2014 kommer de kunna glädja sig åt att bedriva sin verksamhet i ett flexibelt och effektivt kontorshus som bidrar till stadens ekologiska mångfald samtidigt som energianvändningen minimerats. Huset ska bli en av Europas mest energieffektiva kontorsfastigheter genom att energianvändningen minskas med över 70 procent! Att vara hyresgäst i ett hus som är BREEAM Excellent-klassat är idag unikt i Sverige.

För mer information, kontakta
Björn Åsander, Projektchef, bjorn.asander@diligentia.se, 070-645 25 33.
Markus Pfister, Fastighetschef, markus.pfister@diligentia.se, 070-298 38 99.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 070-944 7204.
Sweden Green Building Councils hemsida: http://www.sgbc.se/