2014-04-04

Swedish Match hyr takvåningen av Diligentia på Sveavägen 44

Diligentia är nu i slutfasen av att genomföra den stora om- och tillbyggnaden på Sveavägen 44 i Stockholm city. Nya hyresgäster fortsätter att intressera sig för fastigheten, som blir en av Europas mest energieffektiva. Nu står det klart att Swedish Match intar husets översta plan (plan 8) på 2 600 kvadratmeter.

På Sveavägen 44 står inte vilken fastighet som helst, utan en som omnämnts som "det hetaste IT-bygget" i Stockholm. Ombyggnationen har gjorts med högt ställda miljömål och Sveavägen 44 blir hållbarhetsklassat enligt BREEAM med betyget Excellent.

Swedish Match planerar nu för att öppna kontor med en extern zon för besök. Flyttlasset går om ett år – i mars 2015.

- Vi ser fram emot att bli en del av den spännande fastigheten och känner oss övertygade om Diligentia som en bra långsiktig hyresvärd, säger Petra Edenström från Swedish Match. För oss stod aspekter som hållbarhetsklassning, centralt läge, bra skyltmöjligheter och att sitta alla cirka 200 medarbetare tillsammans på ett våningsplan högt upp på listan. Vi slår i och med flytten samman två kontor. På vår nya adress får vi också en stor terrass på 650 kvm. Det och att bli grannar med Urban Deli gör det hela än mer attraktivt.

Även mjukvaruföretaget SAP och IT-företagen Klarna, Raysearch och King, samt Arbetsgivarverket flyttar till kontorshuset. I början av april öppnade Nobiskoncernen upp portarna till sitt nya hotell Miss Clara i samma kvarter.

Sveavägen 44 blir en levande mötesplats med butiker, hotell, restauranger och innovativa kontorskoncept. Byggnaden är åtta våningar hög och får Sveriges första riktiga takpark med milsvid utsikt och de svenska naturtyperna torräng, krattskog och klapperstensfält. Läget mitt i city gör tillgången till kommunala transportmedel obegränsad. För de hyresgäster som väljer att använda de cykelbanor som går ända fram till dörren finns lättillgängliga cykelgarage och omklädningsrum med duschar.

För mer information kontakta:
Petra Edenström, Swedish Match
petra.edenstrom@swedishmatch.com
Markus Pfister, Fastighetschef Kontor Diligentia
markus.pfister@diligentia.se, 08-573 657 10.
Anna Wetterqvist, Presskommunikatör Diligentia
anna.wetterqvist@diligentia.se, 070-510 16 95

Högupplösta bilder på Markus Pfister, en legomodell av kvarteret samt arkitektbilder på det
framtida Sveavägen 44 finns i Diligentias pressrum på Mynewsdesk: http://www.mynewsdesk.com/se/diligentia/latest_media