2011-03-16

Väla först i Sverige med danska Lisbeth Dahl och italienska Motivi

Efter sommaren ska den första tillbyggnadsetappen i Diligentias köpcentrum Väla Centrum stå klar. Väla kommer att bli störst i Sverige inom mode och konfektion. Några butiker har valt att etablera sina allra första butiker i Sverige i just Väla Centrum. Det gäller bland annat den italienska modekedjan Motivi och det danska inredningskonceptet Lisbeth Dahl. Dessutom är det första gången Hugo Boss etablerar sig i ett skandinaviskt köpcentrum.

Ett ökat besökarantal från sex till nio miljoner per år väntas när antalet butiker i Väla Centrum går från 110 till närmare 200. Den första av två utbyggnadsetapper invigs den 25 augusti i år. Handeln bedrivs som vanligt under projektets gång. Fler parkeringsplatser och ett kompletterat vägnät kring anläggningen är redan på plats. Tidplanen hålls och kundernas shoppingupplevelse har inte påverkats. Ett kvitto på det är att köpcentrumet mitt under pågående ombyggnad, för tredje året i rad, intog förstaplatsen i den omfattande kundnöjdhetsundersökningen Centrumbarometern.

- Om- och utbyggnationen innebär en investering på 700 miljoner kronor. IKEA, som bor granne med Väla Centrum, byggde ut för ett halvår sedan och nu fortsätter handelsområdet att växa ytterligare. Dessutom planerar vi för Väla 2, som kommer att omfatta 15 000 kvm storbutiker alldeles intill Väla Centrum, säger Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum på Diligentia.

 

Några av de shoppinginbjudande butiker
som öppnar i nya Väla Centrum:
Heminredning: Lisbeth Dahl, Chilli Store, Granit, Åhléns
Skönhet och spa: Sent of Beauty, Organza, Make Up Store
Mode: Motivi, Desigual, J. Lindeberg, Hugo Boss, Day Birger et Mikkelsen, G-Star Raw, Accessorize, Mango, Filippa K, Zgander, Cirkus, Noa Noa, Björn Borg, Deichmann, Åhléns
Kafé och konfektyr: Coffee House by George, Bites & Bottles

  

Välautbyggnaden i siffror
Antal butiker: 112 blir närmare 200
Totalyta kvm: 48 000 blir 70400
Antal besökare/år: 6 milj blir 9 milj
Beräknad oms: 2,1 mdkr blir 3 mdkr
Antal p-platser: 3 300 blir 5 500
Klart: Etapp 1 klar aug 2011, allt klart mars 2012

 

För mer information eller för att boka en pressvisning, kontakta:
Niklas Blonér, Centrumchef Väla Centrum, niklas.bloner@diligentia.se, 0708-33 51 51.
Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum, bo.jansson@diligentia.se, 070-590 84 42.