2012-10-18

Väla Centrum framröstat till årets bästa köpcentrum 2012!

När 2012 summeras kan man konstatera att Väla Centrum satsar helt rätt. Av den europeiska organisationen Nordic Shopping Council blev Väla framröstat till Årets köpcentrum 2012.

Väla Centrum i Helsingborg ägs av Diligentia, och går i och med utnämningen till Årets köpcentrum vidare och blir Sveriges bidrag till den nordiska tävlingen NCSC Awards Shopping Center of the Year (Nordens Bästa Köpcentrum) i april nästa år.

Det här är inte första gången som Väla toppar en lista. Den årliga NKI-undersökning som genomförs bland Sveriges alla köpcentrum har visat att Väla haft de nöjdaste kunderna i Sverige, fyra år i rad. Nu väntas resultatet från årets undersökning, och förväntningarna är givetvis höga. Ett långsiktigt ägande och utveckling ger resultat.

- Vi förvaltar och utvecklar praktiska och inspirerande handelsplatser med både hyresgäster och besökare i åtanke, säger Bo Jansson, Fastighetschef för Diligentias 12 köpcentrum runt om i landet. Vår ambition är att skapa attraktiva mötesplatser genom den atmosfär som uppstår när vi låter stora kedjor möta special- och servicebutiker. Våra köpcentrum ger upplevelser som är mer än bara shopping. Det pris som Väla nu förärats är ju ett kvitto på att vi också lyckas med våra ambitioner, avslutar Jansson.

Juryns motivering till priset Åres köpcentrum löd som följer: ''Väla centrum har på ett unikt sätt kombinerat nya butikskoncept och lokala varumärken till en dynamisk mix. Med den senaste utbyggnaden har Väla Centrum lyckats utvecklas i modern skepnad med enorma försäljningsvolymer och kreativ design samtidigt som kopplingen till centrets historiska utseende bevarats och vidareutvecklats. Med en väloljad organisation på plats mitt i centret får Väla bland de högsta betygen av både hyresgäster och konsumenter, år efter år.''

 

För mer information kontakta:
Niklas Blonér, Centrumchef på Väla, niklas.bloner@diligentia.se; 070-833 51 51.
Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum och Bostäder, bo.jansson@diligentia.se, 070-590 84 42.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.
www.vala.com