2012-02-02

Zara storsatsar i Skåne och väljer Väla Centrum för ny butik

Nu står det klart att den spanska modekedjan Zara öppnar butik i Diligentias Väla Centrum, lagom till sommarsäsongen. Med Zara som hyresgäst fullbordas utbudet i Väla Centrum. Till sommaren har ett av Sveriges största köpcentrum vuxit från 20 000 kvm till 70 000 kvm med 180 butiker. Diligentias satsning ger regionen totalt sett ca 700 nya arbetstillfällen.

Zara, med 1700 butiker i 78 länder, har nu valt Väla Centrum som sin nästa destination. Vid entré 2 öppnar de till försommaren en 1600 kvadratmeter stor butik med hög internationell modegrad. Butikskonceptet blir Zaras allra senaste och mest påkostade. I dagsläget finns liknande butiker endast i Sidney, Australien och Westfield Stratford i London. Och snart alltså även i Väla!

- Zara är en av de butiker som våra kunder starkt har efterfrågat, berättar Niklas Blonér, centrumchef på Väla Centrum. Diskussioner har pågått en tid och vi är nu mycket glada att kunna dela med oss av nyheten.

- Det skrivs om dåliga tider i detaljhandeln, men med Väla bevisar vi att väl genomförda projekt blir bra oavsett konjunktur. Vi genomför uthyrningar löpande och det är kö för att få en butikslokal hos oss, säger Jenny Nilsson, projektutvecklare på Diligentia Köpcentrum.

Den 23 februari inviger Väla Centrum den fjärde och sista stora etappen i ombyggnationen. Ytterligare femton butiker slår då upp sina portar: Lekia, Deichmann, Game, Granit, J Lindeberg, Iems, Life, Organza, Party Land, Scent of Beauty, Skopunkten, Solo, Ticket, Brothers, Sisters och Pagelle.

För mer information kontakta:
Jenny Nilsson, Projektutvecklare Köpcentrum, jenny.nilsson@diligentia.se, 08-573 656 56. 
Niklas Blonér, Centrumchef Väla Centrum, niklas.bloner@diligentia.se, 0708-33 51 51.
Bo Jansson, Fastighetschef Köpcentrum, bo.jansson@diligentia.se, 070-590 84 42.
Katarina Noré, Kommunikations- och marknadschef, katarina.nore@diligentia.se, 08-573 655 90.