Fabriksparken Sundbyberg - Skandia Fastigheter Fabriksparken - Skandia Fastigheter
Stadsmiljöer Fabriksparken Sundbyberg

Kontakt

Sten Jansson, marknadsområdeschef

Matz Rune, projektchef

Här bygger vi 450 nya lägenheterNu väcker vi liv i området kring Max Sieverts gamla kabelfabrik. Fabriksparken ska bli en hållbar och inspirerande stadsdel med unika miljöer för bostäder, kontor, handel och service. En del av det nya Sundbyberg där den historiska fabriksmiljön möter parkkänslan från Marabouparken.

Vi påbörjade förnyelsen av området längs Löfströms Allé, som tidigare har varit parkering, under hösten 2016. Vi utvecklar hela området under åren 2016-2021. I en första etapp bygger vi 150 lägenheter, om ett till fem rum, med inflyttning planerad till våren 2019. Läs mer på fabriksparken.se

I vårt område finns idag flera kontorsfastigheter, dagligvarubutik, apotek, café och restaurang. Ett strategiskt läge med centrala Sundbyberg och stationen runt hörnet med kommunikationer som pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Den som går i motsatt riktning finner fina promenadstråk längs Bällstaån in mot stan och den prisbelönta Marabouparken med sin konsthall.

Detta händer i Fabriksparken just nu:

  • Vi utför mark- och ledningsarbete, för tillfället på Löfströms Allé.
  • Vi upprustar områdets huvudledningar för vatten. Arbetet påverkar inte vattentillförseln.
  • Vi har monterat nya belysningsstolpar längs med gångbanan och rampen upp mot Löfströms Allé 6. Dessa är provisoriska och kommer att användas under hela byggperioden.
  • Ågatan in i Fabriksparken är avstängd från Löfströms Allé. Ny infart till gästparkeringen är belägen längre norrut på Löfströms Allé.
  • Trottoar och cykelväg i norrgående riktning på Löfströms Allé är avstängd utmed arbetsområdet. Cyklister hänvisas istället till körbanan och gående till trottoaren på andra sidan Löfströms Allé.
  • Vi gjuter betonggrunder av hus och källare.
  • Vi förstärker marken för Fabriksparkens andra kvarter genom pålning.
  • Vi förbereder byggstart av Fabriksparkens tredje etapp.
  • Till hösten 2018 färdigställer vi ett parkeringsgarage för Willys kunder. Under tiden är Willys kundparkering belägen på andra sidan Löfströms Allé.

Ny- och ombyggnadsprojekt

Stadsmiljöer Masthusen Malmö
Stadsmiljöer Backaplan Göteborg
Köpcentrum Danderyds Centrum Stockholm
Bostäder Kållered Möldnal
Bostäder Woodhouse Rosendal Uppsala
Bostäder Vasastaden Göteborg
Bostäder Jakobsberg Stockholm
Bostäder Biet Nacka
Bostäder Finntorp Nacka
Bostäder Vasastaden Göteborg
Bostäder Våmmedal Mölndal
Bostäder Danderyd Stockholm