Start Stadsutveckling Woodhouse Rosendal

Här bygger vi 158 nya hyreslägenheter

I södra delen av Uppsala växer den nya stadsdelen Rosendal fram. Området, som ligger granne med Akademiska sjukhuset, ska bli en blandad stadsdel med bostäder, handel, närservice, kommunikationer, skola och närhet till naturen.  

Där bygger vi på Skandia Fastigheter Woodhouse Rosendal. Här kommer vi att uppföra 158 lägenheter invid stadsdelens nya torg, Talltorget. Byggnationen pågår sedan 2017, med inflyttningsstart hösten 2019.

Vi kommer att bygga hus på mellan fem till åtta våningar kring en gemensam innergård, med flera gemensamma funktioner som odlingar, verkstad och lekplatser. Högst upp i ett av husen kommer det också att finnas ett orangeri. De allra flesta lägenheter kommer att få balkonger eller uteplatser och husen kommer till stor del att byggas av trä. I bottenvåningarna ut mot Torgny Segerstedts allé och mot torget kommer det att finnas lokaler och där det planeras för en restaurang. Husen kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Förmedling av lägenheterna sker via Uppsala Bostadsförmedling. Klicka här för att anmäla intresse och registrera dig

Klicka här för att läsa mer om Woodhouse Rosendal

 

Woodhouse Rosendal

Bostäder

Uppsala

Rosendal, Uppsala

Kontakt

Liselotte Orest, Projektchef liselotte.orest@skandiafastigheter.se 08-573 655 57
Nina Rolfsdotter, Förvaltningsadministratör - för frågor om uthyrning nina.rolfsdotter@skandiafastigheter.se 08-573 656 23
Övriga projekt