Våra bostäder

Så agerar vi gällande Covid-19 (corona)

Hela samhället befinner sig i en ovanlig och mycket allvarlig situation som ger flera stora konsekvenser. Vi på Skandia Fastigheter värnar om att hyresgäster ska känna sig trygga hos oss. Vi följer pandemins utveckling och vidtar löpande åtgärder för att upprätthålla hög hälsosäkerhet och kontinuitet i verksamheten, med utgångspunkt i Folkhälsomyndighetens bedömningar och rekommendationer. Vi uppmanar våra hyresgäster att, liksom vi, följa utvecklingen och agera efter Folkhälsomyndighetens råd.

I våra fastigheter lägger vi, utöver normala rutiner, extra fokus på städning av allmänytor. Våra medarbetare kommer inte till jobbet om de är sjuka eller uppvisar några som helst symptom. Skulle någon bli sjuk stannar den hemma och ersätts av en kollega. Vi undviker att resa när det är möjligt.

Till dig som bor i en av våra lägenheter
Upplever du förkylnings- eller andra sjukdomssymptom – avboka eventuella fysiska möten med oss och vänta med icke-akuta felanmälningar som kräver hembesök tills du har varit symptomfri i två dygn. Undvik samtidigt att vistas i fastighetens gemensamma utrymmen i största möjliga utsträckning. Tack för ditt samarbete! Om du har frågor relaterade till Covid-19 är du som alltid välkommen att höra av dig till din kontaktperson. Relevanta kontaktuppgifter finns här.

 

Rum för 12 000 drömmar

Vi vill att ditt hem ska ha rum för fler. Fler drömmar, fler minnen och fler stunder där du och alla du tycker om känner er som hemma. Just det vill vi fånga i de boenden vi förvaltar och utvecklar. Och i områden som är levande och trygga, där boende blandas med skolor, lekplatser, service och handel. Det handlar helt enkelt om att skapa rum för fler.

Nära 12 000 människor bor i våra lägenheter. Husen ligger i attraktiva områden, såväl centralt som i ytterstadsområden – de flesta i Storstockholm, Göteborgsområdet och Malmö. Våra bostäder och grannskap ser såklart lite olika ut, men några egenskaper har de alla gemensamt: stort miljöfokus, god standard, vår egen engagerade förvaltning och samtliga lägenheter förmedlas genom offentliga bostadsköer.

Sök lägenhet

Göteborgsområdet: HomeQ
Malmö Västra hamnen: Boplats Syd
Stockholm: Bostadsförmedlingen i Stockholm AB
Uppsala: Uppsala Bostadsförmedling

Bor du redan i en av våra lägenheter?
I den här foldern finns allt du behöver veta om att vara hyresgäst hos oss

ENGLISH - Information about your housing

Mina sidor

Du som är bostadshyresgäst kan skapa ett Mina sidor-konto på skandiafastigheter.se. På Mina sidor kan du se information om ditt boende, t ex avier/fakturor, nyheter, kontaktuppgifter, samt göra felanmälan och se dess historik. Klicka här för att logga in/skapa konto på Mina sidor

Blanketter

För att göra det så enkelt som möjligt för dig som är hyresgäst har vi här lagt upp ett antal blanketter. Läs mer

Mitt kvarter

Två gånger om året får våra bostadshyresgäster informationsbladet Mitt kvarter. Det innehåller allmän information kopplad till boende, samt fastighetsspecifika nyheter. Läs mer

Felanmälan

Om det uppstår skada eller fel i din lägenhet eller i gemensamma utrymmen, till exempel tvättstuga, ska du genast anmäla detta till felanmälan. Läs mer