Västra Varvsgatan 22

Fastigheten Aktern 5 är en del av den enligt BREEAM Communities hållbarhetscertifierade stadsdelen Masthusen, i Västra Hamnen. Idag går 220 elever i åldrarna 6-16 år i skolan här. Sedan 2002 har Vittra Västra Hamnen funnits i fastigheten. Breda cykelvägar och flera bussar stannar precis utanför dörren. Vid Masttorget ett kvarter bort finns apotek, bibliotek, gym, restauranger, caféer och ICA Maxi.

Här finns ett flertal restauranger och kaféer av olika karaktär, enkla snabblunchställen såväl som restauranger för affärsluncher och ekologiska alternativ. Strandpromenaden ger en känsla av betydligt sydligare breddgrader med sina många uteserveringar och fina badmöjligheter. Masttorget ett kvarter är hela Västra Hamnens stadsdelstorg. Här finns bibliotek, gym, Apoteket, Systembolaget och ICA Maxi. Diverse hotell och konferenslokaler finns i grannhusen.

Området trafikeras av tre stadsbusslinjer som avgår till och från Malmö Centralstation var femte minut i högtrafik. Till närmaste citytunnelstation promenerar man på 15 minuter. Med cykel tar det ca 5 minuter till Malmö Central.

Aktern 5

Malmö

Lokaltyp: Samhällsfastighet

Kontakt

Tim Prevolnik Sjöstrand 040-20 63 45 tim.prevolnik@skandiafastigheter.se