Kontor, bostäder och livskvalitet på Ballongberget i Solna

I ett av Storstockholms bästa lägen, på gränsen mellan grönska och stad, växer äntligen ett nytt grannskap fram. Kombinationen av miljövänliga, välplanerade hus, grönska och såväl smidiga cykel- och promenadvägar som tåg, tvärbana och så småningom tunnelbana gör Ballongberget till ett fantastiskt område att bo och arbeta i.

Ballongberget ligger precis intill Arenastaden i Solna, och det är här vi om några år får chansen att bjuda in till tre nya kvarter med gröna ytor och ett livfullt torg. Oavsett om du kommer att bo i någon av de 230 lägenheterna eller arbeta i något av de toppmoderna kontoren som totalt omfattar över
8 000 kvm, får du ett perfekt läge nära både stad och natur. För lite större naturupplevelser är det dessutom bara en kort promenad till Hagaparken och Brunnsviken.

Behöver du ta dig längre så finns såväl Solna station som tvärbana och tunnelbanans kommande gula linje på ett par minuters avstånd. Med närhet till Frösundaleden och E4 är givetvis även vägförbindelserna mer än goda, men när vi kommer hem till Ballongberget känns det påfallande bilfritt, eftersom bilarna gömts under mark.

Ballongberget blir ett område för alla generationer – även kommande. I planerna finns också förskola, och samtliga nya byggnader miljöcertifieras. Nu påbörjas bygget av ett nytt kontorshus, Ballongflygaren, som beräknas vara klart första kvartalet 2025.


Information till boende i området

Ballongberget

Bostäder,Kontor,Stadsmiljöer

Solna

Kontakt

Liselotte Orest, projektchef liselotte.orest@skandiafastigheter.se 08-573 655 57
Övriga projekt