Backaplan

Backaplan är ett handelscenter på Hisingen, fem minuter från Göteborgs centrum. I dagsläget består det till stor del av industrifastigheter och parkeringsplatser. Det är ett välbesökt men något bedagat område. Samtidigt expanderar Backaplan kraftigt och har potential att bli en fantastisk ny mötesplats. Vi äger en stor del av området och skapar nu i samarbete med staden och de övriga fastighetsägarna en attraktiv stadsmiljö med bostäder, shopping och andra viktiga samhällsfunktioner.

Vår del av utvecklingen startar med 420 hyresrättslägenheter, ett mobilitetshus och attraktiv handel med bland annat Elgiganten, Coop och Dollarstore. Dessa beräknas vara inflyttningsklara hösten 2025 och man kan anmäla intresse för lägenheterna på HomeQ, från och med våren 2024, för att följa projektet och få information om när man kan söka.
Läs mer om de första byggnaderna här.

Projektet sammanför flera av våra kompetenser i bland annat hållbarhet, genomförande och kommersiellt koncept, när bostäder, skolor, vård, handel, parker och mycket mer ska vävas samman på ett bra sätt.

Besök även sajten framtidensbackaplan.se, där du kan ta del av visionen och följa framväxten av det nya Backaplan. Bakom sajten står de samarbetspartners som är delaktiga i utvecklingen av området: Skandia Fastigheter, Balder, Riksbyggen, KF Fastigheter och Göteborgs Stad.

Se filmen om Framtidens Backaplan!

Backaplan

Stadsmiljöer

Göteborg

Kontakt

Caroline Rönnborg caroline.ronnborg@skandiafastigheter.se 031-99 80 65
Övriga projekt