Sveavägen 44

Sveavägen 44 var, när det stod färdigt 1942, det mest rationella kontorshuset i Sverige. Nu är det utvecklat till en levande mötesplats med innovativa kontorskoncept i kombination med butiker, hotell, bostäder och restauranger.

Sveavägen 44 har fått en unik takpark med ekologisk mångfald, plats för informella möten och hänförande utsikt - mitt i city. Takparken är anlagd med svenska arter med bland annat en rikblommande torräng, en krattskog och klapperstensfält. Sveavägen 44 har högt ställda mål ur miljöperspektiv. Kontorsfastigheten har uppnått betyget "Excellent" enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM och har också vunnit priset Sweden Green Building Award.

Nobiskoncernen finns på plats med sitt hotell Miss Clara som erbjuder 92 rum i den äldre delen av kvarteret. Vägg i vägg finns den napoletanska lyxpizzerian Giro. Urban Deli har café, restaurang och saluhall i gatuplanet. I nedre butiksplan finns även Hotel With.

Fastigheten ligger alldeles i anslutning till gröna linjens t-banestation Hötorget och alldeles utanför entrén stannar flertalet innerstadsbussar. Det är promenadavstånd till Stockholms Central med fjärrtåg, pendeltåg, Arlanda Express och flygbussar. Fastigheten ligger också nära Klarastrandsleden, vilket gör det lätt för bilburna medarbetare och kunder att ta sig hit.

Lediga lokaler

Träsket 17

Stockholm

Lokaltyp: Kontor

Kontakt

Louise Pergament 08-573 657 22 louise.pergament@skandiafastigheter.se
Lediga lokaler